Hjem Autocamper lov nyt Ny høringsrunde om ændring af kørekortregulativet – giv din mening til kende

Ny høringsrunde om ændring af kørekortregulativet – giv din mening til kende

Nyt kørekort regulativ i høring fra EU - ACR støtter op om høringen

1656

Langt om længe, har EU nu inviteret til en høringsrunde omkring ændring af det gamle regulativ fra 2006.

Her har alle – private, erhverv, virksomheder, foreninger osv. mulighed for at give sin mening til kende, og i ACR kan vi kun opfordre alle, til at medvirke ved høringsrunden.

På linket HER kommer du direkte til EU hjemmesiden, hvor du kan afgive dit svar. Svaret kan afgives på alle sprog, herunder også dansk, så benyt dig af det.

ACR forventer også at indgive et “foreningssvar”, men jo flere – jo mere vægt får det. Svarfristen er 20. maj 2022, men vi opfordre til snarest at få det gjort, så du ikke glemmer det.

Kommisionen angiver selv følgende som formålet med høringen: “Kommissionen er i gang med at revidere direktivet om kørekort, der blev vedtaget i 2006. Formålet med dette spørgeskema til offentlig høring er at indhente synspunkter fra forskellige interessenter og borgere om revisionen af EU’s regler om kørekort. De to overordnede mål, der overvejes i forbindelse med en eventuel revision af direktivet om kørekort, er forbedring af trafiksikkerheden og positiv indvirkning på den frie bevægelighed for personer og varer. Med initiativet skal det også overvejes, hvordan reglerne bedre kan bidrage til den grønne og den digitale omstilling i EU”.

I ACR har vi tidligere anbefalet en valgmulighed, hvor den enkelte ejer selv kunne vælge, om der ønskes en vægtgrænse på 4.250 kg, mod at muligheden for at medtage en trailer uden bremser på op til 750 kg. blev fravalgt, eller uændret 3.500 kg, og trailer uden bremser op til 750 kg.

I øjeblikket ligger DK på en 1.ste plads med besvarelser – lad det fortsætte længe. God fornøjelse.