Hjem Autocamper Parkering - Autocamperplads jf Campingreglementet ACR har ingen indflydelse på kåringen af årets stellplads

ACR har ingen indflydelse på kåringen af årets stellplads

861

På DFAC’s (Danmarks Frie AutoCampere) Facebookside er der en voldsom debat om kåringen af Danmarks bedste autocamperplads 2023.

AutoCamperRådet har ikke blandet sig i den debat. Vi har intet med nomineringen eller kåringen at gøre.

Vi synes også at der ser ejendommeligt ud, at brugerne nominerer 4 campingpladser og kun én autocamperplads. Så måske bør man fremover overveje, hvorledes nomineringen foregår. De eventuelle campingpladser, der indgår, må som minimum have gjort noget særligt for autocampere. Det sker allerede i dag på mange campingpladser. 

DCU (Dansk Camping Union), der er medlem i ACR, afvikler selve Danish Camping Award, men det er forbrugerne, der stemmer. Man behøver ikke være medlem af DCU for at stemme, men det er 100% forbrugerne, der nominerer, stemmer og finder derved både finalisterne og endeligt vinderne. Ansatte i DCU kan ikke stemme. Ud over kategorien med Stellplätze, så er der også kategorier så som årets frivillig, mest innovative campingvogn, autocamper, bedste campingplads i flere kategorier så som nyheder, aktiviteter, ro og fred mm. Der er i alt 16 kategorier af Danish Camping Award i 2024.

I debatten er der også røster om, hvordan ACR har kunnet optage DCU som medlem. Det er ganske simpelt. DCU repræsenterer ca. 3.000 autocampermedlemmer. Det er samme størrelse som Dansk AutoCamper Forening.

DCU repræsenterer dermed ca. 25% af alle autocampere i Danmark. Det vil ikke være rimeligt at holde dem udenfor den indflydelse ACR har på lovgivning mv.

AutoCamperRådet vil fortsat arbejde for at forbedre vilkårene for autocampere.