Hjem Fakta om autocamperturisme:

Fakta om autocamperturisme:

Autocampere udgør et stor potentiale for dansk turisme, men der mangler pladser!

Autocamperturisme har været en fast bestanddel i turismemixet i mange år og oplever i øjeblikket et enormt opsving. Mere end 2,75 millioner autocampere er registreret i Europa ( 2023 mere end 830.000 alene i Tyskland) og besøgende autocamperturister kører gennem landet på jagt efter interessante destinationer.

Læs mere her: https://acr.dk/wp-content/uploads/2023/11/Autocamperturisme-Danmark-04.11.2023.pdf

Danske kommuner kan drage stor fordel af at tiltrække flere autocamperturister, da det giver en række potentielle fordele for både turisterne og det lokale samfund. Det eneste det kræver af de danske kommuner er, at der skabes pladser. Det startede i mange kommuner med forbud efter forbud, men i flere kommuner er det endt med at nu sættes pris på autocamperne der er nutidens nomader der højest er samme sted i få dage.

Forudsætningen for succes med autocamperturister er at ingen forsøger at monopolisere markedet og derved tilsidesætter de frie markedskræfter. Mens nogle mener at autocampernes adfærd er unfair konkurrence, er det autocamperpolitiske Europa enige om at det er en del af udviklingen, som man bliver nødt til at acceptere. Det drejer sig ikke om den samme “vare”! Udviklingen af turismen og friluftslivet skal gå hånd i hånd og ske på et bæredygtigt og kvalitativt niveau til gavn for både lokalbefolkningen og de mange turister. Derfor skal turismen betragtes som et erhverv, der er til at leve af og leve med, og der skal kunne udfolde sig et alsidigt friluftsliv, som er tilgængeligt for befolkningen og for gæsterne udefra.