Hjem Autocamper parkering Egense Sejlklub har indviet nye autocamperplads

Egense Sejlklub har indviet nye autocamperplads

ACR og DACF til indvielse af autocamperpladser i Egense Sejlklub.

3149

Egense Sejlklub markerede i weekenden åbningen af deres nye autocamperplads. Det skete i forbindelse med klubbens standerhejsning, hvor også deres 50 års jubilæum i juni blev nævnt.

Omkring 50 personer var mødt op til morgenkaffen og standerhejsningen. Formanden for DACF Anne Norup var mødt op på vegne af både DACF, men også som repræsentant for ACR. Under kaffen fortalte formanden for Egense Sejlklub Jan Larsen lidt om klubbens historie gennem de 50 år.

Efter kaffen fik Anne Norup overdraget saksen, hvor hun kunne fortælles lidt om Sejlklubbens kamp for at komme så langt. I flere år har ACR været inddraget for etablering af pladserne, men Aalborg kommune har været lidt skeptiske med en bevilling, men nye afgørelser i planklagenævnet har nu gjort det muligt.

ACR blev igen inddraget i udfordringen igen i efteråret 2021, hvor bestyrelsesmedlemmerne Ole Berg og Gert Melchiorsen, deltog i et fællesmøde og skriftlig kontakt har givet råd og tips til indretningen. Herefter har bestyrelsen så arbejdet intenst med opgaven, hvor projektet blev fremlagt for Sejlklubbens medlemmer til godkendelse på forårets generalforsamling.

Planen blev godkendt uden protester, og er tænkt opdelt i flere etaper, hvor vi nu i dag står ved etape 1, med nye pladser til autocamperne. Senere følger udvidelser – hvis behovet opstår – med flere pladser, men ikke mindre væsentlig indretning af tømmefaciliteter, som kan bruges af både de sejlende og autocamperne til tømning af gråt og sort vand.

Som autocamperturist og formand for Danmarks største autocamper forening DACF er jeg glad og stolt over at kunne deltage i dag, men også som repræsentant for ACR. Desværre skulle Ole til sit barnebarns konfirmation i dag.

Vi ved at salget af autocampere er steget voldsomst i Europa og Danmark i de senere år. Således alene 1700 i DK i 2021. Derfor bliver der behov for flere overnatningsmuligheder, og det er I nu i Egense Sejlklub med til at løse, samtidig med at det kan give en fin indtægt til driften af sejlklubben.

På vegne af ACR og DACF ønsker jeg jer hjertelig tillykke med indvielsen. Vi glæder os til et godt samarbejde, og er helt sikre på, at mange autocamperturister vil besøge jer.

Prisen for en overnatning mellem kl. 20.00 – 10.00 kr. 130. Døgnpris inkl. el/vand kr. 170. Der er adgang til klubhuset.