Autocamperpladsen på Udbyhøj Lystbådehavn ligger naturskønt på nordsiden af Randers Fjord, der hvor fjorden munder ud i Kattegat. Du får således både fjord, hav og strand på én gang. Beliggenheden er med til at gøre autocamperpladsen på Udbyhøj Lystbådehavn til en rigtig perle. Autocamperpladsen på havnen blev oprettet i 2012, og den er blevet en særdeles eftertragtet plads for autocampere. Havnen har alle de faciliteter, som autocamperturister sætter pris på. Autocamperpladsen på Udbyhøj Lystbådehavn er også åben i vinterperioden, og hele vinteren er der adgang til strøm, vand, toilet og affaldshåndtering.

Autocamperplads med udsigt, faciliteter og plads til 30 autocampere på én gang

På havnen er der en stor grusplads, som bruges til vinteropbevaring af bådene. Her er der monteret 5 standere med hver 6 strømudtag samt vandhaner og belysning. Om sommeren er der plads til hele 30 autocampere. I vinterhalvåret bliver gruspladsen brugt til opbevaring af både. Men autocamperturister bydes stadig velkommen på Udbyhøj Lystbådehavn om vinteren. Du kan nemlig parkere din autocamper ved den bro, der hedder Krumningen. Her får du en rigtig god udsigt, og du har adgang til strøm fra strømudtagene ved broen.

Autocamperplads tæt på skøn natur og masser af dyr

Dyreliv er der masser af i området. Fra lystbådehavnen og helt til Mariager Fjord ligger et stort fladvandet område. Området har stor betydning for rastende og ynglende fugle. Havbunden danner næsten et vadehav, der til tider er helt tørlagt. Her finder du et mangfoldigt liv af smådyr så som muslinger, snegle, havbørsteorm, småfisk og rejer. Disse er fødegrundlaget for mange af de fugle, der kommer til området og giver føde til mange fisk. Derfor er der også mange sæler i området, som man ofte kan få et glimt af.

Når du holder på autocamperpladsen på Udbyhøj Lystbådehavn, skal du benytte dig af chancen for at sejle en tur tværs over fjorden med den helt særlige kabelfærge. Her er hverken ror eller skruer. Færgen trækkes simpelt hen på tværs af fjorden ved hjælp af kabler. Turen går mellem Udbyhøj nord og Udbyhøj syd.

Udbyhøj Strand har det blå flag

Autocamperpladsen på Udbyhøj Lystbådehavn ligger med nem adgang til den særdeles børnevenlige Udbyhøj Strand. Badestranden har fint sand og har ligeledes opnået det Blå Flag. Hvis du gerne vil bruge dit ophold på stranden til at spille beach volley, så er der også en bane til det. Desuden byder havnen på en grejbase, hvor du kan finde masser af grej og udstyr til forskellige lege og aktiviteter på stranden.

Autocamperplads som udgangspunkt for lystfiskeri
Gode fiskemuligheder ved Udbyhøj og Randers Fjord

Er du glad for at fiske, så får du mange fantastiske muligheder ved Randers Fjord. Fjorden har en kyststrækning på 28 kilometer, og den er en del af det omfattende Gudenåsystemet. Området er ideelt til at ørredfiskeri, og du kan også være heldig at få både hornfisk, makrel, og laks på krogen. Er du rigtig heldig, kan du også fange noget så eksotisk som multe. Men der er også gode muligheder for at fange andre arter fladfisk, sild og muslinger. Du finder mange gode fiskeplader rundt omkring Randers Fjord.

Autocamperplads som udgangspunkt for en afstikker til Danmarks sjette største by

Med base på autocamperpladsen på Udbyhøj Lystbådehavn kan du nemt gå eller snuppe cyklen eller autocamperen til Danmarks sjettestørste by, Randers. Du har også mulighed for at tage båden fra Udbyhøj Havn og sejle til Randers. Turen tager cirka tre timer, og den går blandt andet via Gudenåens ferskvand. Randers er en spændende by, der byder på masser af kulturliv, en hyggelig bymidte med liv og sjæl på torvet. Du kan også besøge Randers Regnskov eller Elvis-huset Memphis Mansion med museum, shop og restaurant eller nyde en koncert på Værket eller en teaterforestilling på Randers EgnsTeater.

Hold nytårsaften på autocamperpladsen på Udbyhøj Lystbådehavn
Havnefoged Christian Heibel Godsk håber at se mange autocampere nytårsaften, hvor prisen er 100,00 kr for overnatning

Har du lyst til en helt særlig nytårsaften, så byder Udbyhøj Lystbådehavn også autocampere velkommen til en hyggelig nytårsaften. Her kan du høre Dronningens nytårstale, nyde din nytårsmenu og springe ind i det nye år, mens du nyder udsigten over Kattegat og de skønne omgivelser. Mon ikke du også får udsigt til en himmel, der vil være oplyst at masser af smukt fyrværkeri? Du kan holde din nytårsaften på autocamperpladsen på Udbyhøj Lystbådehavn for en overnatningspris på kr. 100,00.