fjerrritslev autocamperplads

Bedre forhold for autocamperturister var målet med den kampagne, som AutoCamperRådet iværksatte i efteråret 2018. Målet var at skabe kontakt til alle kommuner samt de turistansvarlige i kommunerne. I AutoCamperRådet betragter vi kampagnen som en succes, da den resulterede i en omfattende mødeaktivitet med rigtig mange kommuner.

Ny autocamperplads på trapperne i Fjerritslev

Jammerbugt Kommune er en af de kommuner, der har været særdeles lydhør i forbindelse med AutoCamperRådets kampagne. Dette har nu resulteret i, at en ny autocamperplads er i støbeskeen på Parkvej 100, 9690 Fjerritslev. Denne plads kan være med til at skabe bedre forhold for autocamperturister i Danmark. Kommunen har allerede ansøgt om etablering af en parkeringsplads med plads til 10 autocampere. Kommunens plan omfatter også strømudtag samt tømningsmulighed. Pladsen skal etableres efter campingreglementet, så nu venter der kun en formel godkendelse af pladsen. Vækst og Udvikling i Jammerbugt Kommune har henstillet til, at Teknik- og Miljøudvalget godkender planen.

Bedre forhold for autocamperturister i tråd med de øvrige initiativer i Jammerbugt Kommune

Jammerbugt Kommune satser både på danske og udenlandske turister, og med de tilbud, der er i kommunen, er der ingen tvivl om, at kommunens mål om at fremme turismen er realistisk. Den positive indstilling i forhold til at skabe bedre forhold for autocamperturister i kommunen kan ligeledes bidrage til, at kommunen når sit mål i forhold til at fremme turismen.

Kommunerne lytter, når der er økonomiske fordele

Kommunerne er især lydhøre, når AutoCamperRådet på møderne forklarer dem om de økonomiske fordele ved, at mange autocamperturister besøger de enkelte kommuner. AutoCamperRådet har på møderne med kommunerne ligeledes fokuseret på at informere om, hvordan en autocamperplads kan indrettes. Samtidig har vi forsøgt at tydeliggøre overfor kommunerne, at det kun er cirka 5 % af autocamperturisterne, der benytter campingpladserne. Således har kommunerne haft mulighed for at indse, at nye autocamperpladser ikke er konkurrenter til campingpladserne.

AutoCamperRådet sætter stor pris på de gode dialoger med kommunerne om bedre forhold for autocamperturister, og vi tror på, at det kan give en synergieffekt, der får udbuddet af pladser til at stige.

AutoCamperRådet står naturligvis stadig gerne til rådighed for de kommuner og andre aktører, der ønsker bistand i forbindelse med udvikling af autocamperturisme og bedre forhold for autocampere.