ry autocamperplads

Skanderborg Kommune er igennem flere år blevet spurgt, om det ikke “var noget med en autocamperplads i Ry”. På den baggrund vil politikkerne i kommunens Miljø- og Planudvalg tage sagen op på deres næste møde. Blandt andet udtaler formanden for kommunens Miljø- og Planudvalg, Claus Leick (SF): “ Det har vi ikke gjort noget ved før, men nu skal det være”.

Skanderborg Kommune skal have afklaret og drøftet holdningerne internt på rådhuset, og endelig skal de se på mulighederne for placering

De overvejelser, som kommunen står overfor, er bundet op på holdningerne til en autocamperplads, og placeringen har afgørende betydning. Skanderborg Kommune vil se på mulighederne for at inddrage lokale aktører i projektet. Det antydes, at den lokale opbakning blandt aktørerne er særligt afgørende.

Når overvejelsesfasen er gennemført, vil projektet blive sendt til kommunens administration, som blandt andet vil undersøge forhold som støj og miljøhensyn. Udvalgsformanden opfordrer blandt andet lokale til at komme med ideer til etablering af en autocamperplads.

Ry har potentiale til at blive særdeles attraktiv for autocamperturister

Naturen omkring Ry med blandt andet Gudenåen er enestående og udgør noget af det smukkeste natur i Danmark. Derfor er det oplagt, at Ry bør have sin egen autocamperplads. Kan kommunen finde en bynær plads, vil det kun gøre grundlaget endnu bedre. Den lokale detailhandel vil helt sikkert opleve autocamperturister, som et købedygtigt publikum, og med den rette placering er det AutoCamperRådets opfattelse, at en sådan plads vil blive et hit for Ry og autocamperturisterne.

Vækst i autocamperturisme

Kommuner, der også tilgodeser mulighederne for at tiltrække autocamperturister, og samtidig byder turisterne velkomne med faciliteter, vil afgjort få et forspring i turismen generelt. Autocampersalget sætter i disse år nye rekorder, og antallet forventes at stige yderligere de kommende år.

Ser man på autocamperproducenterne og deres udvikling, er det tydeligt, at målgruppen har udviklet sig fra primært at være henvendt til ”det grå guld”, til at der nu også satses på den yngre generation.

En AutoCamperPlads i Ry vil efter AutoCamperRådets opfattelse være attraktivt for hele målgruppen.