AutoCamperRådet (ACR) har været i dialog med Sund og Bælt, som har den overordnede styring af Storebæltsbroen. ACR har for nylig, informeret omkring, de nye tiltag der er implementeret for Autocampere under 3500 kg.

På bundlinjen er det blevet lettere og mere smidigt at passere igennem betalingsanlægget ved Storebælt, og der opnås samtidig en større sikkerhed for at opnå rabat ved bropassagen.

På de sociale medier har der imidlertid været rejst en lang række relevante spørgsmål, ACR har på den baggrund stillet nedenstående spørgsmål til Storebælt:

 • Ny indregistrerede autocampere, der bliver leveret efter 1. oktober 2020. hvilke rabatmulighed kan de forvente?

  “Svar fra Storebælt: “
  Det er muligt for alle at tilmelde autocamper aftalen også efter 1. oktober. Hvis man passerer Storebæltsbroen efter 1. oktober uden autocamper aftalen, kan man dog ikke opnå en rabat”.
 • Hvis der skiftes nummerplader, efter jeg har oprettet mig, er der så stadig rabat, når jeg er tilmeldt PaybyPlate? (baggrunden for spørgsmålet er at nogle autocamperbrugere afleverer deres plader om vinteren og får nye året efter).

  “Svar fra Storebælt: “
  Hvis man skifter nummerpladen på sin eksisterende PayByPlate-aftale, så vil autocamper aftalen automatisk fungere på den nye nummerplade. Det er vigtigt at den nye nummerplade også overholder kravene for autocamper aftalen.

  Hvis man vælger at slette sin tidligere PayByPlate aftale og opretter en ny, så skal man sørge for at få tilmeldt autocamper aftalen igen.


  Det samme gælder for en brobizz.

ACR vil fortsat holde forbindelsen til Sund og Bælt, skulle der komme nye relevante informationer, vil vi fremadrettet informere her på AutoCamperRådets hjemmeside, samt i de respektive foreninger.