vadehavs autocamperplads
Luftfoto: Vadehavs Camping som nu optimeres til autocamperturister

AutoCamperRådet kan nu med glæde berette om en ny mulighed for autocampere, som er på vej ved Vadehavet. Det er den kendte Vadehavs Camping, som er under ombygning. Pladsen bliver optimeret til både autocamperplads og campingplads. Pladsen forventes at være klar til at modtage de første gæster i det tidlige forår 2019. Pladsen er beliggende Emmerlev Klev 1, 6280 Højer. Den er, som nævnt, også kendt som Vadehavs Camping.

Autocamperplads tæt på natur, kultur og verdensarv

Vadehavs Camping har en helt unik beliggenhed. Den ligger lige bagved diget til Vadehavet i Emmerlev Klev. Der er således kun 100 m til den natur, som netop er kommet på listen over Unescos Verdensarv. Den unikke beliggenhed, byder således ikke alene på skøn natur, men også en ro, som man ikke finder mange steder – ”en lille perle på jorden”.

Ved Vadehavet kan du opleve, når månen, solen, jorden og vinden sørger for, at tidevandet skifter. De enorme naturkræfter, som står bag dette fænomen, får vandstanden til at ændre sig med helt op til 2,5 meter. Du kan derfor også se, at de typiske både, der bliver brugt i området, er fladbundede, så de kan stå på vaderne, når der er lavvande. Historisk set har man benyttet lavvandet til at losse og læsse både, der skulle sejle ud fra området med varer og andet.

Vadehavet er også et af de steder i Danmark, hvor du kan opleve det mest omfattende fugleliv. Her kan du se mange arter, som både bor her fast, bor på øerne, og fugle der er på træk. Men også både marsken og engene omkring Vadehavet byder på fugleliv, planter og natur, som sjældent ses andre steder. Området byder naturligvis også på lange idylliske strande. Er du til naturoplevelser, så kan du godt glæde dig til, at den nye autocamperplads er klar.

Øerne i Vadehavet har været beboede siden middelalderen, og du vil mange steder kunne opleve smukke og velbevarede gamle huse og historiske steder. Husene bærer præg af den udvikling, der er sket på øerne gennem tiderne, og du finder både huse fra 1200-tallet, 1800-tallet, 1900-tallet osv. Du kan f.eks. også opleve, hvordan det faktum, at mange af øernes mænd arbejdede på havet det meste af året, har fået kvinderne til at sætte deres helt særlige præg på livet på øerne.

Autocamperturister bydes velkommen af tre familier

Vadehavscamping blev i marts måned 2018 købt af tre familier, som er henholdsvis gamle venner men også er i familie med hinanden. Familierne havde bemærket det stigende antal autocampere i området, og var på jagt efter en plads, der kunne tilgodese det segment, som autocamperturister udgør – løsningen fandt de ved at købe Vadehavs Camping.

Familierne har en klar vision for pladsen

Plantegning – klik for fuld størrelse

”Vadehavs Camping skal være den mest attraktive plads for autocampere i Tønder Kommune, og den skal være den fortrukne campingplads i og omkring Vadehavet i Sønderjylland”. 

Dette vil de opnå ved at højne kvaliteten på selve campingpladsen, udnytte den unikke naturplacering markedsføringsmæssigt samt ved at finde en perfekt balance med personlig service og høflig selvbetjening.

Pladsen er netop ved at blive ændret, således at den bliver optimeret i forhold til de ønsker og prioriteter, som autocamperturister har. Der bliver anlagt 58 nye pladser til autocampere med et fast køreunderlag. Der bliver ligeledes anlagt ny serviceplads med faciliteter for autocampere.

Nye ejere investerer i mere frihed

De nye ejere har investeret i en selvbetjeningsautomat og ny hjemmeside med online booking-system, hvilket har den fordel for autocamperturisterne, at man kan komme og køre helt efter egne ønsker og behov.

Der etableres en selvbetjeningsautomat på pladsen, hvor man kan booke sig ind på en plads i en given periode. I den bookede periode kan man således få adgang til pladsen via en kode, som skal indtastes ved bommen. Koden giver ligeledes adgang til strøm, vand, bad, med mere.

Der bliver en stor grad af frihed til at vælge og fravælge faciliteter, og man kommer kun til at betale for det reelle forbrug. Basisprisen bliver alene fastsat som betaling for overnatningen/parkeringen. De øvrige serviceydelser bliver prissat som tilkøb.

AutoCamperRådet har kontakt til ejerne, og støtter op om og følger etableringen af den nye plads. Vi informerer yderligere her på acr.dk, så snart der er yderligere konkrete informationer tilgængelige.

Du kan også følge den nye autocamperplads via Facebook på VadehavsCamping. Ejerne vil løbende lægge billeder op.