autocamperplads fjerritslev autocamperrådet
Snart bliver det muligt at besøge Fjerritslev i autocamper, ny bynær (rød pil) autocamperplads på vej


AutoCamperRådet skrev i en artikel den 10. november 2019 om et positivt tiltag i Fjerritslev i Jammerbugt Kommune. Det handlede om en ny autocamperplads på Parkvej 100, 9690 Fjerritslev. Ejeren havde ansøgt kommunen om etablering af en plads med kapacitet til 10 autocampere, strømudtag og tømningsmulighed.

Plan- og Miljøafdelingen i Jammerbugt Kommunen har nu truffet en afgørelse i sagen. De gav tilladelsen på nogle konkrete vilkår omkring bl.a. tilkørselsforhold og skiltning, og at pladsen etableres i overensstemmelse med de ansøgte forhold.

Jammerbugt Kommune har forståelse for parkering med autocamper versus campingpladsbegrebet

Af svaret fra Jammerbugt Kommune fremgår iøvrigt:

“Parkeringspladser til overnatning for autocampere er ikke omfattet af campingpladsbegrebet, og er derfor heller ikke omfattet af campingreglementet”

“Erhvervs- og Vækststrategien 2017-2020 for Jammerbugt Kommune udpeger turisme som et særligt indsatsområde. Her er målsætningen, at Jammerbugten skal være Nordjyllands største turistdestination målt på overnatninger. Denne position skal vi fastholde og udvikle så overnatningstallene stiger år for år. Derfor har vi et generelt fokus på at udvikle oplevelsesmuligheder, overnatningstilbud og service – og på at markedsføre hele Jammerbugten – nationalt og internationalt – som et attraktivt feriemål”

I forbindelse med de møder, som AutoCamperRådet har haft med Jammerbugt Kommune, har vi blandt andet fortalt om autocamperturisters adfærd og prioriteter. Det glæder os, at kommunen har fulgt AutoCamperRådets anbefalinger. Skrivelsen fra Jammerbugt Kommune lyder:

“AutoCamperRådet peger i deres anbefaling til lokalisering af nye pladser på, at de enten ligger naturskønt eller bynært. Det ansøgte vurderes at være i overensstemmelse med både kommunens strategi og AutoCamperRådets anbefaling”

Nye pladser booster tursimen i lokalområderne

Det nye initiativ vil give yderligere muligheder for såvel autocamperturisterne som for detailhandlen i nærområdet. Og med en god markedsføring på de forskellige platforme, hvor autocamperturisterne søger informationer om pladser, så er der alt mulig god grund til at tro på at pladsen vil blive velbesøgt.

AutoCamperRådet er klar til at bistå kommuner og andre aktører i arbejdet med at etablere nye pladser og tiltrække autocamperturister

AutoCamperRådet sætter stor pris på de positive dialoger med kommunerne om bedre forhold for autocamperturister. Vi tror på, at det kan give en synergieffekt, der får udbuddet af pladser til at stige.

AutoCamperRådet står naturligvis stadig gerne til rådighed for de kommuner og andre aktører, der ønsker bistand i forbindelse med udvikling af autocamperturisme.