autocampere silkeborg hans okholm
Formand for Plan- og Vejudvalget i Silkeborg Kommune, Hans Okholm (SF) byder autocampere velkommen

Silkeborg Kommune offentliggjorde for få måneder siden en fortegnelse over 5 nyetablerede autocamper-parkeringspladser i kommunen på deres hjemmeside. Budskabet blev dog ikke specielt godt modtaget i autocamperkredse, idet kommunen i forbindelse med pladserne havde skiltet dem med overnatning forbudt. Der blev i stedet henvist til overnatning på de lokale campingpladser.

Det var selvfølgelig positivt, at byen etablerede bynære p-pladser for autocampere. Beslutningen om at forbyde overnatning på pladserne, afslørede dog til dels, at Silkeborg Kommune ikke forstod autocamperturisters adfærd og ønsker.

Heftig debat i medierne

Dette har de seneste uger ført til en del heftig kritik og debat i lokalavisen i Silkeborg. Men også flere steder på de sociale medier er Silkeborg blevet heftigt debatteret.

I et nyligt debatindlæg i Midjylllands Avis tager Hans Okholm nu selv ordet. Hans Okholm er Formand for Plan- og Vejudvalget i Silkeborg Kommune. Han udtrykker, at man skam er glade for autocamperturister i Silkeborg. Hans Okholm anviser nu også lidt flere muligheder, end de muligheder der først fremgik af Kommunens hjemmeside.

Indlæg fra Midtjyllands Avis

Hans Okholms debatindlæg i Midtjyllands Avis bringes her uredigeret:

Silkeborg glade for besøg

-I Silkeborg er vi glade for at få besøg af autocamperfolket. Derfor har Silkeborg Kommune i samarbejde med Visit Silkeborg i det seneste år investeret i 20 nye, bynære p-pladser reserveret til autocampere, så det er blevet meget lettere at besøge Silkeborg by.

-P-pladserne er placeret seks forskellige steder rundt om midtbyen.

-Fra de nærmeste fire p-pladser kan man gå op på Torvet på under fem minutter. Her betales der for parkering, som på de øvrige p-pladser rundt om midtbyen. På alle de øvrige fem steder med i alt 16 p-pladser, kan autocampere holde gratis.

-Fra fem af de seks steder med parkering til autocampere kan man gå ind til Torvet på under en halv time, og fra det sjette sted med fire p-pladser til autocampere kan man gå til Torvet på 40 minutter.

-Derudover kan autocampere holde på fem andre bynære p-pladser i gå-afstand til Torvet, dog uden særligt markerede båse til autocampere, samt på de fem samkørselspladser ved motorvejsafkørslerne i cykelafstand til midtbyen – såfremt autocamperen kan holde sig indenfor en almindelig parkeringsbås.

-Vil man overnatte med sin autocamper, kan det ske tre steder tæt på midtbyen. Dels på de to bynære campingpladser, der begge ligger under en halv time i gåafstand fra Torvet. De tilbyder begge Quick Stop-pladser med overnatning for ca. 100 kr. Campingpladserne tilbyder fx strøm, vandpåfyldning og tømning af spildevandstanke m.v. Det er også muligt at få en Quick Stop-plads til overnatning uden for campingsæsonen – altså hele året. Dels kan man parkere på gruspladsen ved banegården, hvor man også gerne må overnatte imod betaling som anført på skilte på pladsen.

Plan- og Vejudvalget følger med

-I plan- og vejudvalget vil vi følge, hvor meget autocampere bruger de reserverede pladser, og vi ser allerede nu på mulighederne for at etablere flere.

-Er der et behov, vil vi også se på muligheder for, at autocampere kan overnatte på p-pladser længere væk fra bymidten.

-Der har her i avisen og andre steder været debat om forholdene for autocampere i Silkeborg. Vi har taget kritikken til os og forbedret vilkårene. Vi er nemlig glade for autocampernes besøg, og byder alle hjertelig velkommen til Silkeborg.

AutoCamperRådets opfordring

Efter AutoCamperRådets opfattelse er det måske ikke det helt optimale setup for autocamperturister. Men når det så er nævnt, så er det efter vores opfattelse en god start for byen, og der er nu muligheder for, at autocamperturister kan aflægge Silkeborg et besøg.

AutoCamperRådet vil derfor opfordre til, at man tager en tur til Silkeborg. Hvis vi forholder os positivt og konstruktivt til de muligheder, der nu er skabt i Silkeborg, giver det måske endnu flere fordele på den lange bane.