Varde
Lokale medlemmer af Dansk AutoCamper Forening kæmper for en ny autocamperplads ved den smukke Varde Å

I ugeavisen Varde kunne man i denne uge læse om et lokalt initiativ i Varde. Initiativet går på at få etableret en autocamperplads ved Varde Å. Initiativtagerne er forankret i Ågruppen. Ågruppen består af repræsentanter fra ro-, sejl- og kajakklubberne. På Varde Å Dag vil man kunne møde Thomas Leth-Sørensen og Birthe Lauridsen, der er meget erfarne autocamperturister og medlemmer af Dansk AutoCamper Forening. De vil på Varde Å Dag vise og fortælle om mulighederne ved autocamperturisme i forhold til en autocamperplads ved åen.

Formanden for Udviklingsrådet for Varde By, Flemming Bynge, der også er med i Ågruppen, udtaler blandt andet:

“Vi mangler byturisme, og vi kunne lave nogle fantastiske pladser ved Skibskrogen. Her der er er fri plads om sommeren, så vi kan få gavn af den fantastiske plads ved åen og nationalparken”.

Turisme er den drivende kraft i alle attraktive byer, og der kan skabes et grundlag for at tiltrække turister.

Byturisme er som skabt for autocampersegmentet. Den typiske autocamperturist er som oftest +60. De er ofte et ægtepar, der sætter stor pris på bynære oplevelser. Det kan være et attraktivt udbud af forretninger, restauranter og attraktioner. Det er et faktum, at der er et betydeligt økonomisk potentiale i autocamperturister, hvilket flere undersøgelser kan bekræfte.

En helårsplads skaber liv og turistindtægter hele året

Autocamperturister er på farten hele året, så de kommuner, der vil satse på autocamperturisme og etablerer pladser, der er tilgængelige heler året, vil altid have et forspring i at tiltrække autocamperturister. Succesen for en autocamperplads er ikke nødvendigvis betinget af udbuddet af faciliteter. En minimumsløsning med affaldssortering kan ofte have en stor belægningsprocent, hvis placeringen er den rette. Man kan naturligvis skrue op for udbuddet af faciliteter og dermed kræve en højere parkeringsafgift.

Positiv indstilling fra politisk side 

Som det også fremgår af Ugeavisen Varde, er der en positiv indstilling fra politisk side og andre interessenter i forhold til etableringen af en autocamperplads i byen. Den udfordring, der nu skal løses, er at få alle teknikailteter sat på plads, herunder den daglige vedligeholdelse samt servicering af en autocamperplads.

AutoCamperRådet hilser initiativet velkommen. Vi håber, at det vil blive en succes for såvel Varde som for de kommende autocamperturister.


Links:
Artikel i ugeavisen-varde.dk
Varde Å
Dansk AutoCamper Forening
Meld dig ind i Dansk AutoCamper Forening