nordisk autocamper træf 2019
Nykøbing Mors var igen i 2019 udvalgt som lokation for Nordisk Autocamper Træf

Dansk Autocamper Forening har igen i år afholdt Nordisk Træf for autocampere. Nykøbing Mors var for anden gang vært for arrangementet. Træffet blev også denne gang en kæmpe succes både for Mors og for alle de mange deltagende autocamperturister fra Norge, Sverige, Finland og Danmark.

Dansk Autocamper Forening afholdt i den forgangne weekend Nordisk Træf. Nykøbing Mors var igen vært for cirka 260 autocampere fra de nordiske lande. Bag arrangementet stod Dansk Autocamper Forening, Nykøbing Hallen og Morsø Turistbureau. Tilsammen har de skabt en cocktail af gode oplevelser. Der var mulighed for en tur til Jesperhus, rundvisning på Dansk Skaldyrcenter, fiske- & skaldyrbuffet på Café Holmen, rundvisning hos Gårdbageriet, rom-smagning, bustur til Nordmors, sæl-safari til Blinderøn, museumsbesøg og meget mere. Derudover var der naturligvis også mulighed for at opleve det hyggelige bymiljø i Nykøbing Mors med alle dets forretningerne, spisesteder og udskænkningssteder.

Mere end 500 glade autocamperturister var samlet i det autocampervenlige Nykøbing Mors


Nykøbing Mors er særdeles autocampervenlig

Prioriteringen af autocamperturisme på Mors har været et helt bevidst valg fra kommunens side. De mange autocamperpladser er godt fordelt rundt omkring på Limfjordsøen, herunder på Sundby Mors Havn, Ejerslev Havn, Morsø Sejlklub & Marina, Sundsøre havn (Salling), Sillerslev Havn, Tissinghuse Havn, Morsø Traktormuseum, Kørelærernes Manøvregård og så en enkelte “bondegårdsplads” samt naturligvis øens Campingpladser. Der er mange muligheder, og der er noget for enhver smag.

AutoCamperRådet sender en opfordring til landets kommuner

Mors er gået langt i bestræbelserne på at tiltrække autocamperturister, og at det er lykkedes, fremgår tydeligt af det netop afholdte Nordiske Træf, hvor der kun er roser til arrangørerne.

Antallet af autocampere bliver ved med at stige, og det vurderes, at der i Norge, Sverige, Tyskland, Holland og Danmark er ca. 900.000 autocampere i alt. De er alle potentielle turister i Danmark. At tiltrække autocampersegmentet giver gode økonomiske muligheder. Dette er til gavn for både de handlende, attraktionerne samt den lokale økonomi som helhed.

I modsætning til den traditionelle campist, så er der i autocampersegmentet tale om helårsturister. Autocamperturister rejser/kører hele året, og de kan på den måde være medvirkende til at “skabe liv” udenfor den normale turistsæson.

Nem løsning på parkeringsudfordringerne

De mange autocampere i byerne kan give parkeringsudfordringer. En autocamper under 3.500 kg er at sidestille med en personbil, og den har således de samme rettigheder og pligter som en personbil. Dermed kan og må de parkere på almindelige parkeringspladser. Det er dog en langt bedre løsning, når der oprettes deciderede autocamperpladser, som det f.eks. ses på Mors. En autocamperplads behøver stort set kun at være en forstørret P-plads med mulighed for at komme af med affald på en forsvarlig måde. Er der mulighed for på et tidspunkt at lave faciliteter til f.eks. at komme af med spildevand, få frisk vand på og mulighed for tilslutning til el, bliver pladserne naturligvis endnu mere attraktive for autocamperbrugerne. Men dette er dog kun nødvendigt på et udvalg af pladser, da mange autocamperturister er selvforsynende i flere dage ad gangen.

Skal kommunerne drive autocamperpladser?

Det kan være en mulighed, men en anden god løsningsmulighed kunne være at finde andre aktører til formålet. Det kunne være private aktører, etablerede campingpladser, havne og lignende.

AutoCamperRådet stille sig naturligvis til disposition for såvel kommuner, handelsstandsforeninger og andre private aktører, der gerne vil satse på dette turistpotentiale og være med til at skabe liv og fremdrift for den lokale økonomi.