Hjem Autocamperplads nyt Autocamperpladsen Oasen Rømø udvider igen.

Autocamperpladsen Oasen Rømø udvider igen.

4221

At autocamperpladsen Oasen Rømø er en succes historie, er svært at komme uden om. I 2015 startede pladsen med 28 pladser, som var så stor en succes, at der måtte gøres noget for at klare efterspørgslen. 2016 blev startskudet til yderligere 75 pladser, som var klar for publikum til påsken 2016.

Med ialt 103 pladser skulle man dermed tro at Oasen Rømø kunne klare efterspørgslen i en rum tid fremover, med nej, sådan skulle det ikke gå.

I 2015 havde Oasen Rømø omkring 5800 overnatninger, med udvidelsen nåede antallet op i nærheden af 14.000 overnatninger, men måtte i højsæsonen, hver eneste dag, sende 40-50 autocampere væk, pga. en helt fyldt autocamperplads.

Dette viste, at der er et endnu større potentiale til pladsen, der bliver rost til skyerne af gæsterne og de folk der har fingeren allermest på pulsen, når det drejer sig om autocamper adfærd.

Der er blandt alle de positive gæster og eksperter på området, en hel del der mener, at Oasen Rømø høre til blandt de bedste i Europa.

Nu er der så igen lagt op til endnu en udvidelse, idet Tønder kommune har sagt ja til at pladsen, efter endt høring uden væsentlige indsigelser, nu kan gå igang med Oasen Rømø plads 3, hvorefter at Oasen Rømø kan rumme 173 autocampere. De tre pladser stammer fra Oasen Røm´s spæde begyndelse med bondegårdscamping til 3 enheder. Oasen rummer også 4 ferielejligheder og 2 sommerhuse.

Autocamperpladsen er turistmæssigt den mest succesfulde plads i Danmark, med ca. 30.000 turister til Rømø, og til en pris der ligger lagt fra både at anlægge og bo på en campingplads, og er et udtryk for at den type pladser kan trække endda mange turister, mens campingpladsejerne kan se misundelige til på sidelinien, selv om de også har besøg af autocampere, omend i et meget lavere antal.

På autocamperpladsen på Rømø har gæsterne også den mulighed at de kan køre på stranden i dagtimerne og kan vende tilbage til deres plads efter en lang dag på stranden hen ed eftermiddagen. Den står i den mellemliggende tid på optaget, og plads nummeret på billetten viser at det er den retsmæssige besøgende der holder i parkerings båsen.

Selv mellem jul og nytår er der stor søgning til pladsen, som sidste nytårsaften kunne melde fuldt hus, efter de regler der gælder på pladsen om vinteren.

Med udvidelsen, er der med lidt belægningsanalyse, god grund til at tro at Autocamperplads Oasen Rømø kommer til at trække omkring 25.000 overnatninger, og det vil ikke overraske, hvis slutresultatet inden for de næste par år, kommer til at ligge en del over. Det giver også øget omsætning hos de handlende på Rømø.

Prisen på pladsen bliver igen i år 110 kr + strøm, bad og vand.

Tønder kommune har om nogen fået slået hul på bylden, med både pladsen i Tønder og på Rømø. Snart kan en mindre mulighed tilslutte sig i Løgumkloster.

Kan dette lade sig gøre andre steder ? Ja det kan det sagtens, med den rette beliggenhed. Undertegnede har allerede kontakt med en privat investor “et sted i Danmark”, hvor kommunen meget begejstret over udsigten til en større autocamperplads. Mere om den senere.

Mindre kan også gøre det. Det vigtige er at man ikke starter for højt, men føler sig lidt frem. Til eksempel efterspørger Syddjurs kommune i øjeblikket private, der kunne tænke sig at tiltrække autocamperturister. De har meddelt, at autocamperturisme vil de fremadrettet se meget positivt på.

Læs også artikel i Jyske Vestkysten Oasen Rømø, Positive gæster på Promobil og på Campercontact