Hjem Autocamper lov nyt Nyt om tempo 100 – Svar fra Transport-, Bygnings-, og Boligminister Ole...

Nyt om tempo 100 – Svar fra Transport-, Bygnings-, og Boligminister Ole Birk Olesen

3975
tempo100, ministeren, autocamperrådet

AutoCamperRådet har netop modtaget et skriftligt svar fra Transport-, Bygnings-, og Boligminister, Ole Birk Olesen. Det drejer sig om et svar på en skriftlig henvendelse, som vi sendte til ministeren 30.juni 2017. I vores skrivelse tager vi initiativ til at lave nye hastighedsgrænser for autocampere fra 3500 til 7500 kg. – de såkaldte Tempo 100-regler. Ministeren svarer positivt på henvendelsen, og i den bekendtgørelse, som var til høring i november 2017, er forslaget derfor også indarbejdet. I forbindelse med høringen har AutoCamperRådet også afgivet høringssvar, hvori vi foreslår nogle yderligere ændringer til ministeriets bekendtgørelsesforslag.

Af ministerens svar på vores brev fremgår det, at forslaget har medført, at foruden at give mulighed for at campingbiler fra 3500 til 7500 kg. (som autocampere kaldes i bekendtgørelsen) kan køre op til 100 km i timen på motorveje også giver mulighed for, at campingbiler kan køre op til 80 kilometer i timen på andre veje end motorveje (motortrafikveje og landeveje).

Ligeledes fremgår det af ministerens svar samt af forslaget til bekendtgørelsen, at Tempo 100-kørsel er betinget af, at campingbilen opfylder en række tekniske krav og dermed skal godkendes hertil via syn. Fabriksnye, EU-typegodkendte campingbiler skal dog ikke godkendes til Tempo 100-kørsel ved syn, idet disse kan registreres til Tempo 100-kørsel af forhandleren.

Ministeren skriver desuden, at den nye bekendtgørelse også er underlagt det der kaldes en ”stand-still periode” i EU på 3,5 måned, hvor EU-Kommissionen kan komme med bemærkninger. Derfor forventes bekendtgørelsen at være endelig godkendt til at kunne træde i kraft 1.marts 2018. Vi informerer naturligvis nærmere herom, så snart bekendtgørelsen er offentliggjort på Retsinfo.dk, og dermed træder i kraft.

Link: læs ministerens svarskrivelse