autocamperplads, bandholm, autocamperrådet
AutoCamperRådets nye formand, Hemut Madsen, klipper her snoren og erklærer pladsen i Bandholm for åbnet. Ejer John Pedersen til højre i den røde trøje byder autocampere velkommen på den private autocamperplads Bandholm

Indehaverne af Kragenæs Marina Lystcamp, Birgitte og John Pedersen, står bag et nyt privat initiativ for autocamperturister i Bandholm på Lolland. Dermed adskiller Birgitte og John sig fra hovedparten af de danske campingpladsejere, som ser autocamperpladser som en konkurrent til deres campingpladser. Birgitte og John har nemlig valgt at udnytte synergien mellem det at have en campingplads og det at have en autocamperplads.

Stellplads Bandholm – indrettet på tidligere campingplads

Da Birgitte og John Pedersen havde set, at kommunen efter tre år ikke havde fået solgt den tidligere campingplads i Bandholm, fik de ideen til at købe pladsen med henblik på at indrette den til en såkaldt stellplads. En stellplads er en plads, hvor autocamperturister kan komme og overnatte. Ofte er prisen for en overnatning på en stellplads billigere end prisen for en overnatning på en almindelig campingplads.

Autocamperplads med betaling efter forbrug

AutoCamperRådets formand, Helmut Madsen, glædes over initiativet i Bandholm, og roser John og Birgitte for initiativet

Efter flere måneders forberedelse og ikke mindst hårdt arbejde blev den nye autocamperplads i Bandholm på Lolland indviet fredag 14. juni 2019. Snoren til pladsen blev klippet af formand for AutoCamperRådet, Helmut Madsen, som ud over at holde åbningstalen også glæder sig over den nye plads. Helmut Madsen fremhæver, at på den nye autocamperplads betaler man kun, for det man får. Det vil sige, at hvis man ikke har brug for strøm og vand, så betaler man ikke for det.

Prisen for en overnatning på en autocamperplads

Prisen for en overnatning på autocamperpladsen i Bandholm er 150,00 kr. Når der oprettes nye autocamperpladser, opstår der ofte en diskussion om, hvad en overnatning skal koste.

Efter hvad man kan læse på de sociale medier, så tror nogen fejlagtigt, at AutoCamperRådet kan blande sig i prissætningen. En privat plads, der etableres for private midler skal jo forrentes. Derfor vil det være helt utidig indblanding, hvis AutoCamperRådet, autocamperforeninger eller andre blander sig i prissætningen hos en privat virksomhed.

Vi skal kun glædes os over, at vi lever i et frit land, hvor det er markedskræfterne, der styrer prissætningen. Dette gælder også for priserne på autocamperpladser.

AutoCamperRådet har tidligere skrevet om, hvordan priserne for en overnatning bestemmes af udbud og efterspørgsel. Og det bliver jo helt det samme, der kommer til at gøre sig gældende i Bandholm.

Læs også: Hvem bestemmer hvad det koster at holde på en autocamperplads?

Lad os glæde os over et privat initiativ – ovenikøbet en Top-Platz

Pladsen i Bandholm på Lolland er også blevet optaget i det tyske marketingkoncept Top-Platz. Dette betyder formentligt, at mange købestærke tyskere vil besøge Lolland. Lad os derfor glædes over, at vi autocamperbrugere nu både har fået en ny mulighed, men også at Lolland forhåbentligt får besøg af en masse købestærke turister, det vil gavne hele Lolland.

Brian Lindorf Hansen fra Visit Lolland deltog ved åbningen. Brian Lindorf Hansen glæder sig over det nye private initiativ i Bandholm, og håber på flere turister besøger Lolland

Autocamperpladsen i Bandholm bliver et godt udgangspunkt for mange typer oplevelser

Lolland-Falster byder på masser af luft og god plads. Du finder i alt 600 kilometer kyststrækning, og du vil opleve, at de lokale er utroligt venlige og meget gerne vil dele Lolland-Falster med dig. De er stolte af deres egn og har et meget åbent samfund, hvor det nære er i fokus. Udover mange spændende lokale råvarer finder du også spændende turistattraktioner som Knuthenborg Safaripark, Lalandia og Middelaldercentret.

Hvis du gerne vil være aktiv under dit ophold i Bandholm er der mulighed for forskellige aktiviteter som kajak, kano, fiskeri, windsurfing, vandre-, cykel-, og ridetur, men du finder også nogle af Danmarks bedste strande på Lolland-Falster. Ligeledes kan du besøge nogle af de fantastiske naturparker som f.eks. Naturpark Maribosøerne eller Corselitze Have, som er designet i engelsk stil. Parken ligger ved den smukke herregård, og de mange skønne veje og stier fører forbi hovedbygningen og gennem frugtparken og de store græsplæner. Desuden kan du også komme forbi ”Generalens Lysthus”, som det lille stråtækte hus i engelsk stil også bliver kaldt. Det smukke havehus blev opført af Johan Frederik Classen. Haven har flere damme og kanaler, og mod nord og øst grænser den op til de store skove, hvor du også finder den majestætiske ”Kammerherrens Bøg”.

Autocamperplads som udgangspunkt for ø-hop

Den nye autocamperplads i Bandholm bliver et godt udgangspunkt for at tage på et spændende ø-hop, hvor du kan besøge nogle af vores mange danske øer. Ø-passet giver dig mulighed for at se et kort over de enkelte øer samt finde oplysninger om færger og så videre. Ø-passet giver dig adgang til i alt 38 danske øer, herunder Femø, Fejø, Lilleø, Askø, Lolland, Langeland, Omø, Strynø, Hjortø, Skarø, Drejø, Ærø, Avernakø og mange flere. Du kan læse meget mere om Ø-passet og Ø-hop samt bestille Ø-pas her. Du og familien kan også samle ø-mærker i jeres ø-pas. Så kan I altid se, hvilke øer I har besøgt, samt planlægge hvilke I ellers gerne vil besøge.