hvide sande, servicepladser

Hvide Sande er og bliver et særdeles attraktivt sted for autocamperturister. Hvide Sande Havn tilbyder hele 3 autocamperpladser forskellige steder ved og omkring Havnen. Pladserne har hver deres fordele – to af pladserne har udsigt til hhv. Vesterhavet og indsejlingen til det store havneområde. Den tredje og sidste plads ligger i den sydlige del af byen.

Autocamperplads ved Vesterhavet med læ for vestenvinden
Toiletbygningen i Hvide Sande blev etableret for et par år siden, og benyttes flittigt af både lokale og turister

På pladsen i den sydlige del af byen er der masser af læ for vestenvinden, og netop dette sted er særdeles attraktivt for surfere og andre vandhunde. Denne plads er i år blevet udvidet, så der nu er plads til ca. 80 autocampere på fast grundlag. Samtidig fik denne plads for cirka to år siden en helt ny bade- toiletbygning. Bygningen har en høj standard, og den bliver benyttet flittigt af både lokale, surfere, turister og ikke mindst autocamperturister.

Fisk på menuen – med eller uden fiskestang

Hvide Sande er kendetegnet ved at være en meget driftig by med et godt handelsliv, en meget stor havn med megen aktivitet, og sidst men ikke mindst rigtig mange gode restauranter, hvor fiskemenuerne er blandt de foretrukne menuer. Alle autocamperpladser er bynære, og du kan finde stort set alt indenfor en afstand, som kan tilbagelægges på enten gåben eller cykel.

I Hvide Sande er der rigtig god plads til nærhed og til at mærke naturkræfterne, og således er der noget at opleve, uanset hvornår på året man kommer her. Hvis man selv vil fange aftensmaden med fiskestang, så er der gode muligheder for dette, og skulle man ikke have held med fiskestangen, så kan der af og til købes et par friske fisk ved fiskekutterne på havnen, og ellers har den særdeles velassorterede fiskeforretning i byen, alt hvad hjertet begærer.

Autocamperpladser med nye servicefaciliteter

Hvide Sande arbejder for at skabe ekstra gode rammer for autocamperturister, og allerede i marts 2018 var AutoCamperRådet til møde med Hvide Sande Havn omkring etableringen af to servicepladser for autocampere ved hhv. den sydlige plads og ved indsejlingspladsen. Servicefaciliteterne skal sikre, at der er gode muligheder for at tømme såvel gråvand som toilettank – og naturligvis også for at få fyldt frisk vand på.

Jan Mattsson fra AutoCamperRådet har netop afholdt et opfølgende møde med Hvide Sande Havn, og vi kan med glæde oplyse, at planlægningen er så langt, at arbejdet bliver påbegyndt indenfor ganske kort tid. Havnen forventer, at servicepladserne står færdige inden påske. Hele konceptet omkring de tre autocamperpladser er lavet efter et selvbetjeningsprincip, hvor man ganske enkelt betaler i én af de to opstillede  betalingsautomater. Den nuværende pris pr. overnatning er 110 kr. Når man har betalt, kan man efterfølgende frit vælge den plads, der passer bedst til ens egne behov og prioriteter – naturligvis forudsat at der er ledige pladser.

AutoCamperRådet hilser tiltagene og optimeringen af pladserne velkommen. Med de nye initiativer kan autocamperturister nyde Hvide Sande, være tæt på byen og på naturens kræfter og ikke mindst opleve suset fra Vesterhavet.

Links:
Hvide Sande Havn
Visit Hvide Sande

Find info om pladser her, søg på Hvide Sande:
DACF appen
Camper-Parkering.dk

Læs også:
ACR artikel fra 2018