hvide sande, havn, autocampere, autocamperrådet

Hvide Sande ligger lige ud til det frådende Vesterhav, som er skønt, uanset hvornår på året, man kommer dertil. I Hvide Sande finder man både strand og klitter, og der er i det hele taget højt til loftet og plads til ro og afslapning. Byen bærer stadig præg af, at man altid har været en by, der har levet af fiskeri, og du finder da også stadig en stor industri omkring både havn og by, som har med fiskeriet at gøre. Desuden har byen det, som man nok kan betegne som en af de bedste fiskebutikker kombineret med en fiskerestaurant. Hvis du selv foretrækker at fange dine fisk, så kan det også lade sig gøre i Hvide Sande. Mange turister besøger hvert år byen og benytter de mange spændende aktivitetsmuligheder og nyder den skønne strand og området deromkring. Derfor er det også dejligt, at man fra Hvide Sandes side også har valgt at prioritere autocamperturister. Heldigvis er der nu planer om endnu bedre forhold for autocampere, hvilket vi naturligvis sætter stor pris på i AutoCamperRådet.

Planer om servicefaciliteter på Hvide Sande Havn
AutoCamperRådet blev for nylig inviteret til møde på Hvide Sande Havn, og har derfor for ganske nylig afholdt møde med Havnedirektør Steen Davidsen og driftsleder Ole Ravn. Havnen havde i forvejen udtrykt ønske om at etablere servicefaciliteter for autocampere på havnens arealer.

Som de fleste nok ved, så har Hvide Sande haft meget stor tilstrømning af autocampere. Hvide Sande Havn har derfor anlagt pladser for autocampere på havnens arealer. I 2017 investerede havnen i en ny bygning med toilet og badefaciliteter samt udendørs brusefaciliteter som specielt surfere benytter sig af.

Hvide Sande Havn tager udfordringen op
Det tiltagende antal besøgende autocampere har desværre også medført en lidt negativ effekt for havnen. Udfordringen har været, at en del autocamperbrugere benytter havnens toiletbygninger til blandt andet toilettømning, og dette har derfor betydet et øget pres på de hygiejniske forhold på havnens toiletfaciliteter.

På den baggrund har havnen derfor besluttet at investere i moderne servicefaciliteter for autocampere samt turistbusser. AutoCamperRådet har i den forbindelse assisteret med ideer til både anlægsarbejdet og også omkring mulige placeringer.

Placeringen af den nye servicestation forventes at blive udfor P-pladserne på Fabriksvej 31 – det er ca hvor campingvognen står placeret – der forventes der bliver tilkørsel til servicepladsen fra 2 sider


Nye tilkørselsforhold
Havnen har herefter tilkendegivet, at man planlægger at etablere disse servicefaciliteter i forbindelse med den toiletbygning, havnen allerede har på Fabriksvej 31. På fabriksvej har man allerede 2 p-pladser, som er forbeholdt autocampere. Med denne placering bliver der heller ikke langt for dem, som vælger den autocamperplads, der ligger tæt på stranden. Det er pladsen ved de store vindmøller, hvor nedkørslen ligger ud for fabriksvej 42.

Havnens ønske om denne placering er naturligvis valgt ud fra, hvor havnen i forvejen har kloakforhold, men også hvor det trafikmæssigt vil være mest hensigtsmæssigt. Ifølge de planer AutoCamperRådet er indviet i, så bliver der udført anlægsarbejde, således at der vil være optimale tilkørselsforhold for både små og store autocampere, og det bliver således, at man kan tilkøre og forlade servicepladsen fra 2 sider. Alt i alt må man sige, at havnen i Hvide Sande virkelig har forstået, at gøre havnen og dermed byen særdeles autocampervenlig.

Link:
Hvide Sande Havn
Visit Hvide Sande
Find info om pladser her, søg på Hvide Sande:
DACF appen
Camper-Parkering.dk