hirtshals autocamperplads

Hirtshals, der ligger i Hjørring Kommune, er porten til Norge. Færgerne fra Hirtshals til Norge er særdeles populære blandt autocamperturister. Det ses tydeligt på det store antal, der hvert år vælger denne vej. Fælles for de rejsende autocamperturister er, at de ofte skal tilbringe flere timer i Hirtshals for at komme med færgen. Mange benytter derfor autocamperpladsen midt i Hirtshals på Stoltzes. Ifølge en artikel i FlaskePosten.nu fra 10. december er Stoltzes Plads nu sat til salg.

Hvor vil Hirtshals og Hjørring Kommune byde autocampere velkommen?

Hvis salget af Stoltzes Plads bliver gennemført, vil det medføre at autocamperpladsen bliver nedlagt, medmindre at Hirtshals by/Hjørring Kommune har en anden plan. De turistansvarlige i byen og kommunen har ganske sikkert gjort sig nogle tanker omkring, hvad det betyder at nedlægge pladsen, og derved fratage detailhandlen muligheden for at få del i det købedygtige autocampersegment. Og ikke mindst den signalgivning der ligger i at nedlægge en plads. Det sender signaler om, hvilken prioritet turismen generelt har i Hirtshals by og i Hjørring Kommune.

ACR anbefaler, at Hirtshals og Hjørring Kommune udpeger ny autocamperplads

Kommuner, der etablerer autocamperpladser, kan selv kontrollere, hvor de relativt store køretøjer parkerer. Kommunerne kan samtidig pålægge restriktioner ved en autocamperplads. De kan f.eks. lave en tidsbegrænset parkering på 48 eller 72 timer. De fleste autocampere er i dag så veludstyrede, at de har begrænsede krav til faciliteter.

AutoCamperRådet hjælper derfor gerne Hirtshals og Hjørring Kommune med at udpege en ny plads til autocamperparkering, der kan få disse turister til at føle sig velkommen. Hvis den typiske autocamperturist ikke føler sig velkommen et sted, vælger de fleste at køre videre.

Hirtshals by har allerede et alternativ ved Sigurd Espersens Vej. Pladsen kan med en begrænset investering omdannes til autocamperparkeringsplads, da der allerede er en toiletbygning.