Hjem Autocamper lov nyt AutoCamperRådet har indsendt et forslag vedrørende sæsonnummerplader.

AutoCamperRådet har indsendt et forslag vedrørende sæsonnummerplader.

3991

Skatteudvalget i Folketinget modtog den 13. marts, 2017 en henvendelse fra ACR, der vedrører sæsonnummerplader til bla. autocampere, som man kender det fra Tyskland.

Sæsonplader betyder at nummerplader bliver siddende på køretøjet, også i en forudbestemt periode, hvor den er i stistand. Forsikring og grøn ejerafgift går også i stilstand i perioden, og aktiveres igen i det antal måneder, som ejeren ønsker at benytte sit køretøj i. Udover besparelsen på de årlige udgifter, betyder dette også, at der ikke efter en vinterperiode igen skal nye nummerplader på og at miljømærker fra Tyskland, Frankrig og Belgien der følger nummerpladen, heller ikke skal fornys.

En henvendelse til Forsikringsoplysningen, gav ikke indtryk af forsikringsselskaberne stadig benytter sig af deponering af nummerplader, uden at det kan udelukkes, at et par stykker stadig gør det. Forsikringsoplysningen fandt at sæsonplader er en god idé.

Alene i Tyskland køre mere end 2,2 millioner køretøjer på sæsonnummerplader. Fra 2007 er antallet steget med 400.000 køretøjer. Af alle disse køretøjer, er 124.000 køretøjer autocampere, hvilket svare til 25% af de tyske autocampere.

I Danmark er der mulighed for, at udover de 10-12.000 autocampere, 15.411 motorcykler, 56.838 biler der er mere end 25 år gamle, heraf 38.374 veteranbiler der er mere end 35 år gamle, at et antal af disse vil kunne have glæde af sæsonnummerplader.

En undersøgelse lavet af AutoCamperRådet i 2014, i samarbejde med Campingbranchen, viser at 38% af de danske autocampere, afmelder deres autocampere om vinteren. Og 53% overvejede det.

Henvendelsen fra ACR er omdelt til alle skatteudvalgets medlemmer, så de har mulighed for at gøre sig bekendt med den. Det er herefter de enkelte medlemmer af udvalget, der tager stilling til, hvordan henvendelsen kommer til at indgå i deres videre politiske arbejde.

Link til lovforslaget: ft.dk