Ny Autocamperplads på Asaa Havn – AutoCamperRådet er rigtig glad for at kunne fortælle, at der i løbet af ganske kort tid åbner en helt ny autocamperplads på den indbydende og hyggelige havn i Asaa. Tidligere på året blev AutoCamperRådet kontaktet af bestyrelsen fra Asaa Havn, der ønskede vejledning omkring forskellige forhold i forbindelse med etableringen af en autocamperplads på havnen. Denne henvendelse tog vi naturligvis imod med stor glæde, da vi ofte har set, at autocamperturister har efterlyst pladser i og i nærheden af Asaa.

AutoCamperRådet har i forbindelse med et møde med havnebestyrelsen haft lejlighed til at besøge havnen, og vi føler os meget sikre på, at Asaa Havn vil udvikle sig til at blive et eftertragtet sted for autocamperturister. Allerede når man ankommer til havnen, fornemmer man den gode stemning. Vi fik hurtigt det indtryk, at det er en driftig havn med mange engagerede ildsjæle, og at det er et sted, hvor folk kender hinanden. Havnen er ofte mødested for de lokale. Som en lokal sagde til os, ”så går der ikke en dag, hvor man som indbygger i Asaa ikke lige er nede og runde havnen”. Vi fik også det indtryk, at vi var særdeles velkomne, og mange meget gerne ville tale lidt med os om løst og fast.

Indvielse af ny autocamperplads på Asaa Havn

Asaa Havn er sammen med Finn Knudsen fra Campervenner, samt Dansk AutoCamper Forening, DK-Autocam og Alt om Autocamperen i fuld gang med planlægning af en festlig indvielse af den nye autocamperplads på Asaa Havn. Mere herom følger snart, men du må gerne reservere weekenden 21. – 23. september, hvis du vil være sikker på at kunne deltage. Vi kan allerede nu røbe, at Asaa Havn har gjort et stort forarbejde for, at indvielsen skal blive en god og hyggelig oplevelse.

Pladsen og faciliteterne på Asaa Havn

Autocamperpladserne er etableret, så man holder med en skøn udsigt over havnen og Kattegat. Efter AutoCamperRådets vejledning arbejder havnen i øjeblikket med etablering af helt nye servicefaciliteter til autocampere, og der er allerede etableret midlertidige strømstandere, som bliver stående, indtil de endelige standere er etableret. Desuden er der adgang til bad og toilet, og havnen har også både en bålplads, grillpladser samt en lille cafe med lette retter. I denne cafe afholdes der hver tirsdag sommeren igennem en fælles ”syng-med”-aften, hvor ”De røde skjorter” spiller, og der kan købes buffet. Man kan dog sagtens deltage i fællessangen, selv om man ikke spiser buffet. Vi oplevede, at der var god stemning, og at mange lokale så frem til denne aften, hvor de kunne mødes med venner og bekendte og sammen deltage i fællessangen.

På Asaa Havn kan du gratis låne en cykel, og den ene af cyklerne har ovenikøbet en trailer monteret. I selve byen, som ligger i kort gåafstand fra havnen, finder du både dagligvarebutikker, specialforretninger, kunsthåndværkere, serviceværksteder og meget andet. Det er desuden muligt at hæve kontanter og betale med langt de fleste kort i byens Spar-butik. Er du til vinterbadning, kan du også tage en tur i vandet sammen med havnens vinterbaderklub. Du kan også nyde synet af den smukke granitskulptur, som havnen i forbindelse med sin 140-års fødselsdag fik foræret af flere lokale personer og foreninger i fællesskab. Skulpturen – Mod hjemve – minder på mange måder om Københavns lille havfrue, men den er med sine 165 cm i højden alligevel helt sin egen.


Asaa Havn har meget at byde på

Asaa Havn byder ikke bare på hygge, kultur og socialt samvær. Strandengene er også et besøg værd. De minder om et mini vadehav, hvor både vade- og rovfugle kan opleves. Hvis vejret er til det, og du gerne vil tilbringe en dag på en børne- og handicapvenlig strand, så giver Asaa Strand, som ligger lige ved havnen, dig rig mulighed herfor. Stranden har de karakteristiske rødmalede badehuse, som er med til at give stranden sit særpræg. Desuden har stranden det Blå Flag, og vandet er rent og klart. Stranden er kendt for at være østkystens bedste badestrand, fordi der ikke er revler, og vandet kun langsomt bliver dybere.

Asaa Havns historie går så langt tilbage som til 1776. Den nuværende havn er placeret på en 450 meter lang dæmning, som blev opført i 1896. Langs med vejen ned til havnen kan du se de karakteristiske rødmalede fiskerhuse fra 1930’erne. I dag huser de bl.a. et havnemuseum, som tager dig tilbage i tiden med en samling af fiskeredskaber, motorer og navigationsudstyr. Om sommeren giver havnen rig mulighed for at fange krabber, og i hele juli og august måned er der kræmmermarked på havnen hver søndag.