Hjem Nyheder ACR har undersøgt sagen om Samsø der er plaget af autocampere

ACR har undersøgt sagen om Samsø der er plaget af autocampere

7290

Som følge af artiklen om at autocampere sviner på Samsø, har AutoCamperRådet den 28. august, 2017, taget kontakt til Michael Kristensen (S), der er formand for Samsøs teknik- og miljøudvalg.

Michael Kristensen (S) fortæller at han er lidt ked af den drejning artiklen har taget, og føler sit input fordrejet i forhold facts.

I bund og grund drejer det sig om at Samsø, som følge af nedsættelse af færgepriser og en ny færge, har har haft en stigning fra 100.000 turister til 150.000 turister. Dette har givet udfordringer for øens infrastruktur. Historien om at autocampere sviner på øen, stammer ifølge Michael Kristensen (S) fra, at de har ca. 20.000 sæsonarbejdere på øen, hvor en del er fricampere i små VW campere, hævetagsbiler og små kassebiler uden bad og toilet. Der har været tilfælde, hvor der har været efterladt affald mv på øens naturpladser efter deres besøg. Dette er blevet indberettet Kommunen, hvor man kan se en stigning af sagerne omkring autocampere, men at der ikke er indikationer på, at det stigende antal almindelige autocamper turister er syndere i den historie. Omfanget i artiklen er ude af proportion siger Michael Kristensen (S). Der langtidsparkerer også lastbiler og efterlades campingvogne efter Samsø festivalen på øen.

Da den store stigning er kommet bag på Samsø kommune, er der derfor på nuværende tidspunkt ikke taget aktion på autocamper problematikken andet end at det er diskuteret, men der arbejdes på sagen, også med flere offentlige toiletter. ACR foreslog forskellige løsningsmodeller, der faldt i god jord og der er efterfølgende sendt informationsmateriale til Samsø Kommune og aftalt en fremadrettet dialog, således at Samsø kan få gode forhold, til glæde for Samsø, borgerne på øen, de handlende, bredden på autocamperturisterne og ikke mindst naturen. I den sammenhæng skal man heller ikke glemme de landmænd, der er afhængig af sæsonarbejdere i sommersæsonen. Man er på Samsø meget positive over for autocamper turisme. Det tager bare lidt tid.

http://www.dr.dk/nyheder/regionale/oestjylland/samsoe-er-plaget-af-autocampere

mvh Ji / ACR