Hjem Nyheder Danske miljømærker til autocampere over 3500 kg ?

Danske miljømærker til autocampere over 3500 kg ?

4696

Skal autocampere over 3500 kg benytte miljømærker i Danmark ? I Danmark er der miljøzoner i København, Frederiksberg, Århus, Odense og Ålborg. Miljøzonerne blev indført i 2009 og fra 2011 har også udenlandske køretøjer skulle køre med miljømærker i miljøzoner i Danmark.

Jeg fik for få dage siden en mail fra norske bobilverden.no, der var ved at sætte sig ind i de miljølovgivninger og kom i tvivl med hensyn til hvilke regler der gjaldt i Danmark. Denne tvivl var opstået efter at have besøgt hjemmesiden www.ecosticker.dk, hvor en tabel viste at autocampere over 3500 kg skulle benytte miljømærker og sidst på siden stod at de var undtaget.

Ligeledes fortalte en autocamper bruger at han benyttede miljømærker i Danmark til sin autocamper. En forespørgsel hos Applaus Bilsyn gav dette svar Citat ” Det er kun hvis din bus/autocamper vejer mere end 3500 kg, at der skal sidde et synligt miljømærke i forruden” Citat slut

Jeg kontaktede efterfølgende Miljøstyrelsens Informationscenter for at høre den helt rigtige version. Citat ”Kravet om opklæbet miljømærker og opfyldelse om minimum opfyldelse af udstødningsnormerne for Euro 4 eller partikelfilter gælder for lastbiler og busser.

Disse er defineret i bekendtgørelse om krav til lastbiler og busser i kommunalt fastlagte miljøzoner m.v. § 2 – de er her:

Lastbil: En bil, der er drevet af en dieselmotor, og som er indregistreret som en lastbil, med en tilladt totalvægt på mere end 3.500 kg.

Bus: En bil, der er drevet af en dieselmotor, og som er indrettet til at benyttes af mere end ni personer, føreren medregnet, og som har en tilladt totalvægt på mere end 3.500 kg.

Det er derfor i dit tilfælde afgørende, hvordan din autocamper er indrettet. Altså om den er indrettet til benyttelse af mere end ni personer. Så at din autocamper vejer over 3.500 kg er i sig selv ikke afgørende. ( Eksempel – Ombygget bus til autocamper og med mere end 9 siddepladser)

Du har ret i, at dette ikke fremgår af det link, som du henviser til. Forståelse af lastbiler og busser i henseende til miljøzone, da skal ovenstående bekendtgørelse læses. Linket er her https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=137666

Du kan læse mere om udstedelse af miljøzonemærker ved syn i §§ 9 og 10 i ovenstående bekendtgørelse.” Citat slut

Dette manglende miljø mærke gav for nylig en chauffør i en helt ny Euro 6, Mercedes lastbil en bøde på 10.000 kr ifølge en synsmand der kendte til sagen.

Dieseldrevne lastbiler og busser med en totalvægt på over 3,5 tons skal være forsynet med et synligt miljøzonemærke, når de kører i en miljøzone.

Altså ingen miljømærker til almindelige autocampere over 3500 kg i Danmark, kun busser indrettet til autocamper med plads til mere end 9 personer !

Link: Indenfor Miljøzonerne