Hjem Udstyr Forsyning af pladsstrøm

Forsyning af pladsstrøm

7021

Adgang til strøm er tilgængelig på mange pladser, men efterspørges ikke af alle autocampere hver aften. Efterspørgslen afhænger også at tidspunktet på året.

På en godt udstyret autocamper parkering eller autocamperplads er det nyttigt at kunne levere strøm. Loven siger, at der max. må være 6 el-udtag pr. stander i Danmark – men ved hjælp af en MASTER-stander og tilhørende SLAVE-stander kan man have op til 8 pladser pr. MASTER+SLAVE. De 8 el-udtage kontrolleres af MASTER-enheden. Kombinationen af MASTER + SLAVE minimerer investeringen og forenkler installationen. Disse kan tilsluttes til en betalingsenhed til enten mønt eller chipkort. BEAS er endda netop begyndt at levere en MASTER med 2x SLAVER, altså 12 udtag.

Der installeres mere elektronik og invertere i autocampere, som derved giver mulighed for 230 volt, når autocampere ikke er tilkoblet strømstandere. Flere autocampere holder batterier med strøm ved hjælp af solceller, men når solen begynder at stå lavt på himlen har de fleste brug for strøm, da varme, lys og elektronisk grej forbruger mere strøm end på en varm sommerdag. Mange køre af vægt hensyn også kun med mindre batterier, og da beboelsesbatterier, højest oplades til 80 % (typeafhængigt) af den totale kapacitet, og helst ikke må komme under 50% af hensyn til levetiden, er der brug for at kunne få suppleret op med strøm.

Autocamperens teknik er afhængig af at have strøm nok på bodelsbatteri/er. Hvor længe man kan klare sig afhænger af årstiden, størrelsen på batteri og beboerne i autocamperen.

Typisk bruges mest strøm om vinteren og i for- og eftersæsonen. Nogle har flere batterier og/eller solceller, men det kan være svært helt at undgå strømtilslutning.

Antallet af 230V tilslutninger skal være tilstrækkeligt og passe til det forventede antal gæster. Til hver autocamper skal regnes 16 ampere, og det er de almindelige CEE 16A blå stik, der anvendes. Det er optimalt, at brugerne har adgang til 16A med automatsikring pr. udtag. Købekabler for tilslutning af ekstern strøm for autocampere, har en standardlængde på 25 meter. Strømstandere bør derfor placeres, således at alle tilslutninger på standeren kan nås med et 25 meter strømkabel.

Strøm til autocampere betales som ofte som et tillæg ved siden af overnatningsgebyret, da det kan få omkostningsmæsige konsekvenser, med en fast pris pr. døgn. Autocampere får i stigende grad monteret strømkrævende udstyr, som airkondition, og især i skuldersæsonen benyttes der mere strøm. Derfor er køb af et antal KWh langt at foretrække.

Udbydere af strøm forsyningstandere til autocamper overnatning i Danmark.

BEAS A/S
Brørupvænget 10
DK-7650 Bøvlingbjerg
Kontakt:
Tel: +45 9788 5222
E-Mail: info@camptec.de
Hjemmeside: beas.dk

Bechmann GmbH
Beckmann GmbH ved DKC Aps
Vordingborvej 415
Dalby
4690 Haslev
Kontakt:
Tel: +45 5653 3511
Mail: info@dkcadgang.dk
Hjemmeside: dkcadgang.dk

Seijsener
Seijsener ved CompuSoft A/S
Teknisk afdeling, salg, service
Sunekær 9
DK-5471 Søndersø
Kontakt:
Tel:+45 63186318
Mail: info@compusoft.dk
Hjemmeside: Compusoft.dk

TallyKey A/S
Fabriksvej 14
DK-7600 Struer
Kontakt:
Tel. (+45) 97841277
Email:
info@tallykey.dk
Hjemmeside: Tallykey

Fritidsteknik
Havnevej 12A st.
8400 Ebeltoft
Kontakt:
Tel.:   +45 21605671
Mail: info@fritidsteknik.dk
Hjemmeside: http://www.fritidsteknik.dk/

Electrostar
Freizeit Reisch ved BEAS A/S
Brørupvænget 10
DK-7650 Bøvlingbjerg
Kontakt:
Tel: +45 9788 5222
E-Mail: kkm@beas.dk
Hjemmeside: beas.dk

Udbydere af strøm forsyningstandere i Tyskland

Camptec: camptec.de
KERN Elektrotechnik: kern-elektroapparatebau.de
Sani Station: sani-station.de