pintrip
Det nye ord PINTRIP er føjet til ordforrådet hos de danske autocamperbrugere

Pintrip har nu eksisteret i nogle måneder, og umiddelbart vurderet er konceptet nu fast forankret i bevidstheden i autocampersegmentet. Det nye ord PINTRIPPER er føjet til ordforrådet, når autocamperturister snakker om overnatningsmuligheder – Pintrip er det udtrykte billede og koncept på en ægte WIN WIN-situation. Autocamperturister får en spændende og tryg overnatning i ofte helt anderledes omgivelser, og værterne møder et nyt kundegrundlag og får mulighed for at sælge og promovere deres produkter.

AutoCamperRådet har haft en lille snak med Henriette og Peter og hørt lidt til perspektiverne for fremtiden for Pintrip, og det er ikke nogen overraskelse, at det går rigtig godt. Helt privat er Henriette nu fuldt beskæftiget med Pintrip. Efter 6 måneders orlov har hun sagt sit arbejde som lægesekretær op, for at hellige sig Pintrip 100 %. Med de mange timer både på kontor og rundt i landet var det den eneste mulighed.

Pintrip – drømmen der blev realiseret

De har netop ansat Nicoline på deltid. Hun har en cand.mag. i turisme fra Aalborg og Københavns Universitet. Hun står hovedsagelig for markedsføring, dvs. opslag på Facebook og Instagram samt oversætter til engelsk og tysk.

– Vi har satset alt på Pintrip, og det har vi ikke et øjeblik fortrudt. Det er et fantastisk arbejde, og hver dag er ny og uforudsigelig, siger Henriette.

AutoCamperRådet har spurgt Henriette om, hvilke overvejelser lå til grund for projektet, samt hvor længe har Pintrip været undervejs rent tidsmæssigt.

– Drømmen om Pintrip har været længe undervejs. Vi har flere gange rejst med både det tyske Landvergnuegen og det franske France Passion. Særligt under vores sidste tur med France Passion, hvor vi havde taget 2 måneder ud af kalenderen og rejste afsted med vores 3 drenge, blev vi virkelig bidt af denne rejseform. Vi følte, at vi oplevede det autentiske Frankrig, og først da vi kom til Paris efter næsten 2 måneder og 60 forskellige overnatninger, mødte vi andre turister. Vi tænkte til en start, at denne rejseform ”bare” var en måde at få trygge overnatninger på, men vi fik så meget mere og mødte helt fantastiske mennesker undervejs. Det vi med Pintrip vil give videre, er det, vi har oplevet i både Tyskland og Frankrig.

– Vi har for alvor arbejdet med Pintrip det sidste års tid. Forud for det har vi brugt rigtig meget tid på at researche på området. Vi har bl.a. læst statistikker, sat os ind i lovgivningen og skabt kontakt til både de andre lande, hvor konceptet også findes (Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Schweiz, Spanien og Sverige) og ikke mindst kontakt til VisitDenmark i de nærliggende lande. Særligt markedschef i Tyskland, Mads Schreiner har vi haft løbende kontakt med, svarer Peter.

Henriette og Peter Rask satsede og realiserede drømmen om Pintrip

Folkene bag Pintrip har mange års erfaring med autocamperlivet

AutoCamperRådet har ligeledes spurgt Henriette, hvorvidt de selv er aktive autocamperturister. Samt om hvordan de selv rejser – og er der nogle destinationer som de særligt foretrækker.

– Vi er selv aktive autocamperturister. I mange år rejste vi på meget primitiv vis med vores gamle VW, T3 syncro. Den solgte vi for 2 år siden, da vores 3 drenge var vokset ud af den. Vi har det sidste års tid haft en dele-/låneautocamper, men vi skal helt klart have vores helt egen igen, fortsætter Peter.

– Vi elsker jo den frie måde at rejse på, hvor man bevæger sig fra dag til dag og oplever noget nyt. Nu er Danmark jo blevet vores nye favorit-rejsemål med Pintrip, ellers er vi også rigtig glade for Tyskland, som vi synes er et lidt overset rejsemål, udtaler Henriette.

Forventninger til fremtiden

Vi spurgte ligeledes, hvilke forventninger der er til fremtiden vedr. Pintrip – evt. samarbejde med lign. koncepter i f.eks Tyskland, Frankrig eller måske de andre Nordiske lande.

– Vi har mange fremtidsplaner og ideer med Pintrip, og vi synes der er mange muligheder. Vi kan godt afsløre, at interessen for at blive Pintrip-vært vokser, og vi har allerede nu fået mange værtstilmeldinger til næste sæson, bl.a. på Fyn, Sjælland og Bornholm, som har været lidt underrepræsenteret i år. Vi har allerede nu mange Pintrippere ude i det danske land, der tipper om flotte steder, der kunne være gode Pintrip-værter, og det er super godt. Med alle de generelle tilbagemeldinger om Pintrip fra brugerne bliver Pintrip Guiden sæson 2020 endnu bedre med betydelig flere værter, svarer Henriette.

– Nu skal vi stabilisere os, og have gjort Pintrip bevidst i danske autocampereturisters men også udenlandske autocamperturisters bevidsthed. Der er meget branding her de første år.

Vi arbejder først og fremmest på, at Pintrip ikke kun er et navn, men også en måde at rejse/leve på. Vi er utrolig glade og stolte over den opmærksomhed, vi har fået fra særligt danske autocamperturister. Pintrip er virkelig blevet taget godt imod, og vi har mange fantastiske ambassadører. Tusind tak for det. De forskellige foreninger i Danmark har også været meget positive overfor os, og har, ud over at hjælpe med at sprede budskabet, også svaret på mange ”ekspertspørgsmål”. Tak for det.

– Vi har allerede nu et godt samarbejde med de andre lande, hvor konceptet findes, særligt Tyskland. På sigt kunne vi godt tænke os et større samarbejde med de nordiske lande, men hvordan det skal tilrettelægges, arbejder vi stadig på.

Begrænsninger for Pintrip?

Ser I nogle begrænsninger i konceptet. Har I nogen fornemmelse af hvordan OCFF f.eks opfatter Pintrip, spørger AutoCamperRådet videre.

– Umiddelbart ser vi ingen begrænsninger, men der skal da nok komme nogle hen ad vejen. Vi er jo helt nye, og der er meget ”learning by doing”. Hvordan OCFF ser på os, har vi ikke nogen fornemmelse af, men vi ved, at flere campingpladser føler sig truet af os, og har gjort det umuligt for nogle stykker at blive Pintrip-værter, selvom det har været deres ønske, og det er jo ærgerligt, at flere campingpladser tror, de har monopol på markedet. Man må jo formode, at de ikke kender til autocamperturisters vaner og ønsker. Promobils undersøgelse taler jo sit eget sprog, og hvis de godt 50 % autocamperturister, der ikke vil overnatte på campingplads (overhovedet) befinder sig i et område, hvor eneste overnatningsmulig er en campingplads, ja – så kører de videre til næste kommune, eller måske ud af landet. Danmark er et lille land, og når man er så mobil som i en autocamper, er man nemt videre, hvis man ikke føler sig velkommen.

Udfyld et elektronisk spørgeskema om Pintrip – så kan du vinde en Fjällräven-taske
Et andet spørgsmål fra AutoCamperRådet går på, om Pintrip følger I med antallet af besøg hos de enkelte værter, og om der er steder, der har større tiltrækningskraft end andre steder, samt hvilke landsdele der har størst succes med overnatninger.

– Vi har i år, i samarbejde med TourismX (EU støttet projekt med bl.a. Dansk Kyst- og Naturturisme som samarbejdspartner) netop udgivet et elektronisk spørgeskema, der ligger på vores hjemmeside. Det håber vi, at størstedelen af dem, der bruger Pintrip, vil udfylde. Det giver os et godt billede af, hvor mange besøg de enkelte værter har, og hvor det er foretrukket at rejse til. Ud over det får vi selvfølgelig også indhentet andre informationer. Alt er anonymt, og så kan man vinde en flot Fjällräven-taske, pointerer Peter.

– Vi følger selvfølgelig med i vores Facebookgruppe, Pintrippers, hvor der bliver lagt billeder og opslag op omkring de mange besøg, men det er svært at sige, hvilke landsdele, der er mest besøgt. Vi fornemmer dog, at særligt de værter, hvor der er en oplevelse, bliver fortrukket f.eks. gårdbutikker, vingårde og bryggerier.

Værtsparret fra Skovgaard er en af de mange Pintrip værter

Fremtidsdrømme for Pintrip

Pintrip er forankret i en bog. Har I planer om at lave en digital version eller noget i retning af en App, som f.eks Campercontact, spørger AutoCamperRådet afslutningsvis.

– Helt sikkert, det arbejder vi på, og det er bestemt også en af vores fremtidsplaner. Vi ønsker dog kun at bevare den høje kvalitet, som vi har i bogen og på vores hjemmeside, og det koster, at ”gøre ting enkle, hurtige og brugervenlige”. Der kommer helt sikkert en elektronisk løsning, men hvornår kan vi ikke sige, afslutter Henriette.