Hjem Autocamperplads nyt Kerteminde kommune og Turistchefen enige om autocamper turisme

Kerteminde kommune og Turistchefen enige om autocamper turisme

3039

Efter flere avis artikler om et større antal autocampere som parkere ulovligt på havnen i Kerteminde, er der nu politisk opbakning til autocamperne, men under ordnede forhold.

Nu mener Jesper Hempler (SF) at der er plads til at indrette en autocamper parkering i marinaen. Politikkerne har konstateret at et større antal autocampere er på jagt efter at sted at overnatte. De har også indset, at autocampere efter udtalelser fra de udenlandske turister selv, ikke vil benytte campingpladserne, fordi prisen er for høj i forhold til de få faciliteter, de har brug for. Da der ikke er de eftertragtede autocamperpladser, holder de ulovligt. Omkring 10 autocampere holder hver nat på rad og række på Ndr. Havnekaj.

Det haster nu med en løsning på problemet siger de politiske ansvarlige i Miljø- og Teknikudvalget. Politikkerne konstatere, at autocamper turister ikke ønsker at bruge campingpladserne, og at det ikke vil kræve de store investeringer, at indrette sådan en plads. Det er bedre at byde turisterne velkommen end at sætte en skilteskov op.

Campingpladsen ønsker ikke at kommentere i medierne, om hvad den mener om tiltaget, men vil vende det med kommunen.

Samtidig konstatere kommunen også, at det ser lidt akavet ud at Turismens Venner deler gratis morgenbrød ud i marinaen, mens man jager autocamperturisterne væk.

Campingpladsen i Kerteminde har 15 autocamperpladser til 250 kr, for en overnatning eller 125 kr for Quick-Stop fra kl 20.00 til kl 10.00 næste formiddag, med udsigt over storebælt. Det er ikke den vare autocamper turister efterspørger.

Det hjælper ikke meget når autocampere ønsker billigere pladser og mere bynært. Det siger turisterne selv, og det må da give indtryk.

Kertemindes Turistchef Dorte Frandsen fra Visit Kerteminde, bakker op om autocamperpladsen.

Et stort uindfriet potentiale

Dorte Frandsen medgiver, at det giver god mening at etablere en autocamperplads på marinaen i Kerteminde. Samtidig understreger hun at politikkerne ikke må glemme områdets andre byer.

Samtidig mener hun, at der her ligger et stort uindfriet potentiale. Det er det Visit Kerteminde høre på messer rundt omkring. Autocampere har meget forskellige behov. Nogle vil gerne bo med udsigt til vand, andre vil bo på en campingplads eller i naturen.

Selv om der i Kerteminde stadig er nogle knaster der skal høvles af, er det noget af det mest fornuftige, der kommet fra det offenlige Danmark endnu. Er det ved at sive ind her og der ??

Se muligheder, i stedet for begrænsningerr. Det drejer sig ikke om at tage noget fra campingpladsejerne…. De har aldrig haft dem i større omfang, og det de har beholder de nok, men så længe indstillingen er at autocamper turister skal tilpasse sig campingpladserne og ikke omvendt, må de nøjes med at drømme om dette segment, ud over de få procent af deres totale overnatninger, de allerede har besøg af.

Noget kunne tyde på at campingpladser i deres nuværende form har overlevet sig selv. Også blandt campister med campingvogne, bliver flere og flere, mere og mere spontane og bliver ikke længere så længe som før i tiden.

Kilde og foto: Fyens.dk

Læs artikler: Turistchef om autocampere – Et stort uindfriet potentiale, Kerteminde: Autocampere kan holde i marinaen