autocamperpladser stevns
Stevns har meget at byde på, flere autocamperpladser kan tiltrække flere turister til området

Stevns er på UNESCO Verdensarvs liste

I Danmark er vi så heldige, at vi har ialt 7 steder som er på UNESCO’s Verdensarvs liste. Det er Vadehavet, Stevns Klint, Kronborg Slot, Roskilde Domkirke, Jellinge Monumenterne, Parforcejagtlandskaberne i Nordsjælland og Brødremenigheds byen Christiansfeld.

Stevns Kommune har alle de attraktioner, der skal til for at tiltrække det købedygtige autocampersegment. Her er et helt igennem pragtfuldt landskab med landbrugsjord, godt vejnet, skovområder. Rundt i terrænet kan man se tydelige spor fra tidligere tiders landbosamfund.

Stevns Klint rækker 65 millioner år tilbage i tiden

Stevns Klint er en ca. 17 km lang stejl kystline. Klinten er ca. 40m høj og opbygget gennem millioner af år. Særligt imponerende er fiskeleret, som er det eneste sted på jorden, hvor man kan se effekten af et asteroidenedslag. Dette nedslag udløste bl.a. en kæmpeeksplosion og det efterfølgende støvlag forhindrede solen i at trænge igennem. Det medførte en forhindring af fotosyntesen, således at planter forsvandt, og dermed uddøde en lang række dyr bla. dinosaurerne.

Asteroidenedslag er anslået til at have fundet sted for ca. 65 millioner år siden. Asteroiden vurderes at have været ganske enorm ca. 10 km i diameter. Støvet fra asteroiden faldt langsomt til jorden, og det findes over hele verdenen, hvor der er bevaret lag fra kridttiden. Stevns klint er det bedste sted på jorden at se det tynde, grålige fiskeler.

Stevns byder på spændende steder med mulighed for autocamperpladser

Af de mere spektakulære steder kan nævnes Stevns Fyr. Her kan man komme helt op i fyret og nyde en fantastisk udsigt over Køge bugt. Fyret er placeret på en forladt militær installation, hvor bl.a. dele af luftforsvaret af København havde til huse. Området er et oplagt sted at indrette en autocamperplads. Så vidt vides, er der kræfter i kommunen, der også ønsker dette.

Højrup gammel Kirke styrtede delvis i vandet i 1928

Højrup gammel Kirke-kor og en del af kirkegården styrtede i havet 16. marts 1928. Det blev med det samme en meget populær turistattraktion. Således besøgte op mod 40.000 mennesker kirken i tiden efter nedstyrtningen.

Gammel Højrup Kirke er en meget populær turistattraktion på Stevns

Der, hvor koret tidligere var, er der nu lavet en udsigtsplatform, hvor man kan nyde en spektakulær udsigt dels over vandet og dels til de dramatiske skrænter.

Stevnsfortet blev bygget under den kolde krig i begyndelsen af 1950’erne

Stevnsfortet blev bygget for at kontrollere den sydlige indsejling til Øresund. I koordination med Langelandsfortet skulle de hindre Warszawapagtens flådekapaciteter i Østersøen i at få adgang verdenshavene. Blandt andet spillede de en væsentlig rolle under Cubakrisen. Idag er det et meget interessant Koldkrigsmuseum, hvor man virkelig kan få et godt indtryk af den strategiske placering, og de vilkår soldaterne havde i den periode.

Der er naturligvis rigtig mange andre steder, som kan fremhæves som interessante. AutoCamperRådet kan kun opfordre jer til selv at tage til Stevns og mærke suset fra 65 millioner år siden hen over den kolde krig og til idag.

Rødvig Fiskerihavn er en af de få autocamperpladser på Stevns

Der er desværre kun et mindre antal autocamperpladser på Stevns. Faktisk er der kun én decideret autocamperplads på Rødvig Fiskerihavn. Pladsen er meget populær, og når man har været på pladsen, er det kun naturligt, at man ønsker at komme igen og besøge dette sted. Pladsen er blevet optimeret med et flot serviceområde. Pladsen er også blevet asfalteret, således at man holder godt og sikkert. Der er adgang til marinaens toilet faciliteter, ligesom der er strøm udtag. Prisen er “all inclusive” 120,00 kr., som betales i en automat – nemmere kan det ikke være.

AutoCamperRådet i dialog med Stevns Kommune

AutoCamperRådet er allerede i dialog med Stevns kommune. Formanden for AutoCamperRådet, Helmut Madsen, er lokalkendt. Helmut har allerede givet input til kommunen om potentielle attraktive steder, hvor der med stor fordel kan indrettes autocamperpladser.

Hvis kommunen for alvor tager “handsken op”, vil det uden tvivl generere mange flere autocamperturister til Stevns Kommune. Dette vil komme både forretninger, attraktioner og restauranter til gode.