klip kørekortet

Samtlige partier i Folketinget har netop besluttet, at det fremover skal koste et klip i kørekortet, hvis føreren af en autocamper eller bil taler i telefon eller på anden måde anvender håndholdte kommunikationsapparater under kørslen.

Autocampere er også omfattet af de nye regler

1.500 kroner i bøde er ikke nok. Det mente regeringen og Dansk Folkeparti, da de tidligere på året lagde op til at skærpe reglerne for brug af håndholdt mobil og andre kommunikationsapparater under kørslen.

Forslaget har siden vakt genklang på tværs af Folketingets partier, og i dag blev det så besluttet, at det fremover kommer til at koste et klip i kørekortet, hvis man for eksempel taler i telefon eller sender sms’er under kørslen.

– Det er fuldstændig hensynsløst over for sine medtrafikanter og medpassagerer at lade sig forstyrre af sin telefon eller andre apparater, når man kører bil. Det er bilen, vejen og trafikken, der skal have ens komplette opmærksomhed, når man kører bil, og derfor glæder det mig meget, at et bredt flertal i Folketinget har samme holdning, fortæller transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Autocampere udgør også en fare, hvis føreren sender sms’er under kørslen

Forskning og undersøgelser viser, at risikoen for ulykker øges, hvis man som fører koncentrer sig om andre ting end at køre bil.

– Jeg bakker 100 procent op om budskabet ”Kør bil, når du kører bil”. Det er farligt for en selv, men i høj grad også for andre, hvis man er uopmærksom i trafikken – og uopmærksomhed var da også en væsentlig årsag til sidste års dødsulykker i trafikken. Derfor skærper vi nu reglerne, så man fremover også får et klip i kørekortet, hvis man taler i telefon, skriver beskeder, bruger tablets, indstiller håndholdt gps eller på anden vis bruger håndholdte kommunikationsapparater under kørslen, siger ministeren.

Lovforslaget træder i kraft i det nye år, når Rigspolitiet er klar til at effektuere ændringen.