autocamperplads, indvielse, asaa havn
De mange autocampere på Asaa Havn vidnede om stor interesse og opbakning til den nye autocamperplads
63 autocampere deltog i festlig indvielse af autocamperplads

De første autocampere kom listende ind på den nye autocamperplads på Asaa Havn allerede sidst på dagen torsdag 20. september. Det var de frivillige, som skulle hjælpe Asaa havn med at gennemføre indvielsen, som ankom til pladsen. Allerede fredag formiddag begyndte de første deltagere til det store træf så at ankomme. Det foregik i ro og orden, og der var heldigvis god plads til alle de 63 deltagende biler. Selv om ikke alle kunne holde i første parket ud til Kattegat, så havde alle udsigt til lystbådehavnen og vandet.

Autocamperpladsen på Asaa Havn er placeret, så der er god udsigt, og samtidig let adgang til havnens faciliteter. Desuden er der god badestrand på begge sider af den hyggelige havn. Dette er nok også årsagen til, at der er både en dykkerklub, en vinterbaderklub og mange andre aktiviteter på havnen.

Officiel start på indvielse af autocamperpladsen på Asaa Havn

Fredag aften blev de mange deltagere på træffet, der blev afholdt i forbindelse med indvielsen af autocamperpladsen, budt velkommen af det lokale hornorkester Gerå Engvejs Gadeorkester, som ankom med højt humør og glad musik. Det satte gang i den gode stemning lige fra starten af weekenden. Fredag aften stod derefter på fællesspisning i den store hal på havnen. Selv om det var køligt med både storm og regn ude, så var der trods alt tørvejr inde i hallen. De fleste havde selv medbragt mad, men for de, der ikke havde det, var der opstillet en pølsevogn lige udenfor hallen, så alle havde mulighed for at få stillet sulten.

Stormende lørdag med masser af god stemning

Til trods for stormen Knuds hærgen var de mange deltagere til indvielsen klar til at spise deres rundstykker sammen lørdag morgen i den røde hal. Her var havnens bestyrelse vært med kaffe, rundstykker og til de, der var hurtigt ude, var der også ost til rundstykkerne. Der blev snakket, hygget og lavet aftaler for dagen.

Lørdag aften var der så lagt op til den store indvielsesfest. Det blev en aften med rusk udendørs og masser af god stemning indendørs. Meny-forretningen fra Dronninglund stod for bespisningen, og der var rigeligt af både salater, flødekartofler, lækkert oksekød og steg. Meny havde selv taget folk med til at stå for maden, og de håndterede bespisningen af de mange mennesker rigtig godt.

Alle sejl var sat

Efter spisningen gik det lokale band, Hopeless, så på scenen, og allerede da de slog de første strofer an, var dansegulvet fyldt til bristepunktet. Det forsatte hele aftenen, og selv om forsangeren sidst på aftenen måtte kæmpe lidt med mangel på stemme, så holdt bandet gang i dansen og den gode stemning helt til det sidste. De leverede både klassiske slagere, melodigrand prix-sange, musik fra Larsens og John Mogensen univers og meget meget mere. Mange sluttede aftenen af ved pølsevognen, der var opstillet til lejligheden udenfor hallen.

Hele bestyrelsen på Asaa Havn havde sat alle sejl til for at weekends indvielse skulle blive en succes. Og det gjorde den også. Mange deltagere var forbi både bestyrelsen, AutoCamperRådet og de deltagende foreninger for at udtrykke, hvor meget de havde nydt weekenden. En sagde sågar, at det var det bedste træf, de nogensinde havde været til. Der blev også udtrykt ønske om at gentage træffet næste år. Det hele blev afsluttet med en invitation til at spise rester, så alle, der ikke var kørt fra pladsen ved middagstid søndag, nåede at få frokosten serveret i sejlklubben, inden de drog mætte videre.

Tak til alle frivillige som hjalp til

Udover frivillige fra Asaa Havn, mødte der frivillige op fra foreningerne Dansk AutoCamper Forening, Campervenner, DK-autocam samt fællesskabet Alt om Autocamperen. De frivillige hjalp blandt andet med at planlægge og dirigere alle biler på plads. Pga. de mange autocampere måtte flere områder tages i brug på havnen – alt forløb smidigt og der blev god plads til alle. Tak til alle som trodsede regn og kulde, og medvirkede til at Asaa havn fik stor succes med indvielsen.

Bestyelsen for Asaa Havn har fået mod på mere

Allerede i løbet af den festlige weekend besluttede bestyrelsen på Asaa Havn at de vil gentage successen, der arrangeres derfor også en træf weekend for autocampere på havnen i 2019. Datoen er endnu ikke fastsat, men hold øje med din forenings hjemmeside eller træfkalender, datoen vil blive publiceret snarest.