autocamper
"Vigtigt, at deleøkonomien og korrekt skattebetaling går hånd i hånd", siger skatteminister Karsten Lauritzen

Autocamper – vil du leje ud? Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har indgået aftale om en ændring i beskatningsreglerne for udlejning af blandt andet autocampere. Det betyder, at grænsen for hvornår du skal betale skat af udlejningsindtægten er hævet.

Nyt forlig om deleøkonomi

I denne uge er der i Folketinget indgået et nyt skatteforlig, som ændrer på beskatningen i forbindelse med udlejning af sommerhus, helårsbolig, bil og båd. Skatteforliget er kommet i stand, efter at der gennem længere tid er set en stor stigning i deleøkonomiske (udlejning af det, vi ikke selv benytter) aktiviteter her i landet.

Skattelempelser ved udlejning af autocampere

Skatteminister, Karsten Lauritzen, mener ifølge Skatteministeriets hjemmeside, at det var vigtigt, at få lavet en samlet deleøkonomisk strategi, hvilket har medvirket til, at de lempelser, der er indført med det nye forlig, kræver at udlejning sker via deleøkonomiske platforme. Det kan for eksempel være et udlejningsbureau eller lignende. Karsten Lauritzen fremhæver også, at det er vigtigt, at skattebetalingerne går hånd i hånd med deleøkonomien.

10.000 kr. i årlig skattefri indtægt

Fremover er det derfor muligt at udleje din autocamper, og samtidig tjene skattefrie kroner på det. Det eneste det kræver, er at det foregår gennem et udlejningsbureau eller en deleøkonomisk platform, som er forpligtet til at indberette den fulde lejeindtægt til skattevæsenet.

Det fremhæves ligeledes på Skatteministeriets hjemmeside, at regeringen ønsker gunstige vilkår for deleøkonomien, så længe der bare er styr på skattebetalingen. Fremover er der et bundfradrag for udlejning af bil, båd campingvogn samt autocamper på 10.000kr. Det betyder, at de første 10.000kr. er skattefri, hvis du udlejer din autocamper via en udlejningsplatform eller et udlejningsbureau. Derefter beskattes den øvrige udlejning som personlig indkomst.