Hjem Nyheder Norge går i stik modsat retning af Danmark!

Norge går i stik modsat retning af Danmark!

7212
autocamperrådet,bobilforeningen, afgiftsforhøjelse

Ifølge en pressemeddelelse på den norske autocamperforening Norsk Bobilforening har det norske parti, Venstre fremsat et budgetforsalg for 2018, hvori det foreslås, at afgiften på autocampere i Norge forhøjes væsentligt i det nye budgetår. Prisen vil, hvis forslaget bliver vedtaget, hæve prisen for en autocamper med op til flere hundredetusinde norske kroner.

Forhøjelse af afgift på autocampere vil få store konsekvenser
Bobilforeningen forudser, at en indførsel af den forslåede forhøjelse af afgiften på autocampere vil medføre store konsekvenser for det norske salg af autocampere, og at det vil komme til at betyde, at flere virksomheder, som lever af at sælge autocampere, vil blive nødt til at lukke og slukke. Samtidig forudser man også, at langt flere vil vælge at beholde deres autocampere i flere år, og at det dermed vil betyde, at der gøres mere skade på miljøet, i og med at ældre biler forurener mere. Gennemsnitsalderen for autocampere i Norge vil dermed forblive den højeste i hele Vesteuropa. Da Venstre ifølge samme pressemeddelelse også foreslår en væsentlig forhøjelse af forbrugsafgiften på diesel på hele 60 øre pr. liter, vil det også medføre, at autocamperbranchen mister en væsentlig del af sit indtægtsgrundlag, samtidig med at brugsradiussen på vejene vil blive kortere, da både driftsomkostninger og salgspriser på autocampere vil stige.

Bobilforeningen kæmper mod ændring af afgifter
Den norske Bobilforening opfordrer, på grund af de omfattende konsekvenser for autocamperbranchen og autocamperbrugerne, Stortinget til at beholde det nuværende afgiftsniveau på autocampere samt at undlade at vedtage den dramatiske ændring i dieselafgiften. Fra dansk side skal der på vegne af AutoCamperRådet og danske autocamperbrugere lyde stor opbakning til den norske Bobilforening. Vi håber, at man vil se lidt på det senest vedtagne forslag om en nedsættelse af afgifterne på autocampere i Danmark, og at Bobilforeningen igen lykkes med at påvirke Stortinget, som det også skete i 2017, da et lignende forslag blev nedstemt.

Kilde: Norsk Bobilforening