Hjem Information Kære campingpladsejere

Kære campingpladsejere

2071
campingpladsejere, bobilverden.no, knut randem

AutoCamperRådet har med interesse læst denne artikel som er bragt på den Norske www.bobilverden.no, artiklen er skrevet af redaktør Knut Randem. Artiklen omhandler den samme problematik vi gang på gang også ser i Danmark, derfor har vi med tilladelse fra Knut Randem oversat hans artikel, og vi gengiver den her oversat til dansk som følger:

Uanset hvor meget eller hvor lidt sne, der ligger derude nu, så blive det for alvor snart forår. Et tilbagevendende fænomen i den kommende årstid er, at ejere af campingpladser klager over, at der anlægges en autocamperparkering i nærmeste by eller landsby.

De klager over uretfærdig konkurrence, og at de har investeret meget i den campingplads, som de driver. Samtidig klager mange af os i autocampere over manglen på bynære autocamperpladser. Nogen gange bliver vi lyttet til, andre gange bliver gode forslag stoppet – ofte er det fordi, at campingpladserne har været aktive overfor kommunen.

Det er os, som er kunder, og det er os, som har retten til at definere, hvilket produkt vi ønsker

Autocamperbrugere er forskellige. Vi har forskellige ønsker. Nogen ligger konsekvent på campingpladser. Andre ligger konsekvent kun på autocamperpladser. Og andre igen gør lidt af hvert efter behov og lyst. Det er disse behov, du som campingpladsejer kan og bør forsøge at tilfredsstille. Ellers kan det blive begrænset med kunder i autocamper.

At komme på en campingplads, som er domineret af fastboende, er ikke særligt attraktivt for midlertidigt besøgende. Pladsen er sikkert udmærket, for dem som bor der fast, men for at føle sig velkommen, er det ikke godt nok at blive henvist til en plads, som ingen andre gider at bo på i en afkrog af campingpladsen.

Mange campingpladser forsøger at lave forhold for autocampere ved at lave en særlig afdeling for autocampere eller midlertidigt besøgende generelt. Stadig flere løser dette på en god måde, men nogen tror, at det er nok, hvis de anlægger en grusplads for at være attraktive. Det er det ikke.

Nogen campingpladser ligger så tæt på centrum af byen, at de sagtens kan fungere som autocamperplads, men uden vilje og evne til at indfri behovet, bliver de alligevel ikke attraktive. Det har vi set flere eksempler på.

Når os i autocamper vil have en autocamperplads i nærheden af centrum, er det fordi, vi ønsker at besøge og bruge centrum. Derfor er det ikke godt nok at være på en campingplads en eller to kilometer udenfor centrum. Uden en bynær autocamperplads kører vi hellere videre fremfor at opholde os langt udenfor byen.

Vi så dette tydeligt i Trondheim sidste sommer. Der åbnede en ny autocamperplads i centrum. Den dækker behovet for et lovligt sted at overnatte i gåafstand fra centrum. Campingpladsejerne et stykke udenfor byen var straks på banen og klagede over uretfærdig konkurrence. Som om vi havde valgt at komme til dem, hvis der ikke var lavet en autocamperplads?

Hvorfor ikke tage initiativet selv? Campingpladsejere bør have gode kompetencer i at tage i mod midlertidige besøgende, og få dem til at føle sig hjemme. De bør vide, hvad os i autocampere har behov for. Så hvorfor tager I så ikke selv initiativet?

I stedet for at bruge jeres kommunale kontakter til at hindre etableringen af autocamperpladser, skal I måske definere behovet. I skal måske bruge de kommunale kontakter til at anlægge jeres egen filial i eller nær centrum. Det er måske dig, som skal drive den bynære autocamperplads. Der findes mindst en campingpladsejer i Norge, som har set dette og driver en separat autocamperplads i godt samspil med campingpladsen.

En campingpladsejer bør uden videre være i stand til at anlægge en autocamperplads et mere centralt sted i kommunen. Med viden om vores behov og indblik i hvilken teknik, der kræves for at drive en autocamperplads, bør I være de første til at udnytte mulighederne.

Som sagt er vi forskellige. Det er udelukkende et spørgsmål om, hvorvidt I er i stand til at tilfredsstille autocamperbrugernes forskellige behov. At standse etableringen af autocamperpladser løser ikke jeres problem.

Redaktør: Knut Randem
Originalartikel: bobilverden.no