Hjem Autocamper lov nyt Forslag om skattefradrag, når du lejer din autocamper ud!

Forslag om skattefradrag, når du lejer din autocamper ud!

3312
Morten Bødskov - Socialdemokratiet

Hvis det står til Socialdemokratiets erhvervsordfører, Morten Bødskov, så skal alle ifølge DR.dk, der lejer en autocamper, campingvogn eller Camp-let ud, have et årligt skattefradrag på 5.000 kroner. Morten Bødskov mener, at flere danskere skal have mulighed for at komme ud og nyde naturen, og han har derfor taget forslaget med til bordet, til de igangværende forhandlinger om regerings udspil til beskatning af deleøkonomi  (se definition af begrebet ’deleøkonomi’ nederst i artiklen).

Morten Bødskov udvider eksisterende udspil
Regeringens udspil indeholder i forvejen forslag om, at det skal gøres mere attraktivt at udleje boliger, biler og både, og derfor har Morten Bødskov foreslået, at forslaget desuden skal omfatte autocampere, campingvogne og Camp-letter. Det skal dog være betinget af, at man udlejer gennem en hjemmeside, som indberetter udlejers skatteoplysninger til de danske skattemyndigheder, som det også er foreslået for biler, både og boliger.

Dansk Folkeparti bakker op
Ifølge DR.dk bakker også Dansk Folkeparti op om forslaget, mens Venstres skatteordfører, Louis Schak Elholm forholder sig mere afventende men lyttende. Forslaget indeholder tre primære elementer:

  1. Forenkling af bundfradraget ved udlejning, hvis der benyttes en tredjepart (f.eks. hjemmeside som indberetter oplysningerne til Skat).
  2. Minimumsgrænse for korttidsudlejning på 90 dage, hvis der benyttes en tredjepart (f.eks. hjemmesiden der indberetter oplysningerne til Skat).
  3. Nyt bundfradrag for privat udlejning af bil og båd på kr. 5.000, igen betinget af benyttelse af en tredjepart (f.eks. hjemmesiden der indberetter oplysninger til Skat).

Husk forsikringen!
Som med andre typer af deleøkonomi (se definition nederst) skal man naturligvis stadig være opmærksom på, hvordan man er stillet i forhold til sin forsikring. Det gælder uanset om man udlejer bolig, båd, bil eller autocamper.

For god ordens skyld følger her Skats definition af begrebet Deleøkonomi:

Deleøkonomi er et økonomisk princip, hvor privatpersoner deler, lejer, køber eller bytter varer og tjenester af eller med hinanden. Det spænder over at udleje bolig og bil til at tilbyde hjælp mod betaling eller udveksle tjenester. Hvad det betyder for din skat afhænger af, hvilken form for deleøkonomi det er.

Kilde: dr.dk
Foto: Morten Bødskov