ACR arbejder for gode faciliteter til autocamperturisterne

ACR har i dag reageret på de grove udsagn, som ejeren af Henne Strand Camping i går fremsatte i Jyske Vestkysten. Artiklen kan læses HER

Derfor er der i dag afsendt følgende åbne brev til Campingpladsen og Jyske Vestkysten.

Brevets ordlyd stilet til Henne Strand Camping og Jyske Vestkysten 28-11-21.

Det er en grov og fornærmende udtalelse, som er citeret fra Jyske Vestkysten den 27. oktober, og fremsat af Peter Kristensen, ejer af Henne Strand Camping, på et lille valgstunt for lokale byrådskandidater.

I AutoCamperRådet tager vi dyb afstand fra den slag udokumenterede og usaglige påstande, som dermed forsørger at lægge en hel befolkningsgruppe for had. En meget stor del af autocamperturisterne står bag AutoCamperRådet, og dermed omfattet af påstanden, fortæller Jørgen Nielsen, næstformand i ACR.

I AutoCamperRådet arbejder vi for at få oprettet, og udbygget et bredt udvalg af attraktive pladser, hvor autocampere kan overnatte og gøre deres indkøb. Gerne i naturskønne områder og/eller tæt på spændende bykerner og havne, hvor byen, dens handlende og autocamperturisterne kan have gensidig glæde af hinanden.

Derfor glæder det os, når flere og flere kommuner – herunder Varde kommune, havne og andre ser lyset, og betydningen af, at byde de mange turister, der kører rundt i autocampere velkommen. En ikke ubetydelig gruppe, når der i 2020 i Europa blev solgt ca. 75.000 campingvogne, men godt det dobbelte, nemlig ca. 159.000 autocampere.

Alle i autocampere er ”turister”, og har behov for indkøb af mad, tøj og alle andre forbrugsvarer, og betegnes oftest som ”det købedygtige publikum”. Samtidig spiser mange på cafeer, restauranter osv., så rigtig mange nyder godt af autocamperturisterne.

For autocamperturisterne handler det om fleksibilitet – altså at du kan komme til pladsen hele døgnet 24/7/365, og ikke møder bommen uden for højsæsonen allerede fra kl. 17-18, eller helt lukket fra medio september til ultimo april. Autocamperne kører hele året i stigende antal.

Autocamperne har heller ikke behov for de mange faciliteter, som campingpladserne vil have betaling for bl.a store legepladser, hoppeborge, vandlande osv.

 For autocamperne handler det om ca. 3-4 gange ugentlig, at kunne få tømt spillevand, tømt toilet og affald, og få tanket nyt rent vand. For benyttelse af disse faciliteter betales der gerne en rimelig pris.  De fleste har solceller på taget og ekstra batterikapacitet, og elsker derfor at raste i naturskønne omgivelser, med fred og ro.

Campingpladserne har gennem mange år været beskyttet af lovgivningen, og dermed haft monopol på at etablere campingfaciliteter. Det er glædeligt at se flere og flere campingpladser, som får øjnene op og tilpasser deres pladser og prisstruktur, så de kan tiltrække autocamperturisterne. Desværre er der også en stor gruppe, som ikke ”tænker udvikling”, men fortsat primært byder sig til det oprindelige segment, nemlig campingvognene, og dermed måske ikke har set salgsudviklingen for hhv. campingvogne og autocampere.

I AutoCamperRådet står vi gerne til rådighed – også for Henne Strand Camping – med råd, vejledning og ideer til ny indretning af en del af pladsen, som også muliggør øget besøg af Autocamperturisterne, såfremt prisstrukturen er attraktiv. Vi lever heldigvis i et frit marked, hvor køberne selv kan vælge, hvor de ønsker at gøre der ”indkøb”, slutter Jørgen Nielsen.


ACR har modtaget efterfølgende svar fra Peder Kristensen, Henne Strand Camping. Som det fremgår, har journalisten på Jyske Vestkysten misforstået udtalelsen. Peder dementere dog ikke ordvalget:

“Hej Jørgen

 Tak for snakken

 Jeg er blevet citeret i JydskeVestkysten i forbindelse med et vælgermøde, og der er tale om en misforståelse. Citatet er taget ud af en sammenhæng og giver i sig selv ingen mening.

 Jeg henviser specifikt til en avisartikel, hvor det hævdes, at autocamper-gæster bruger op til 800,- kr. pr. nat. Det er ganske enkelt ikke korrekt. Hvis vi skal oplyse vores folkevalgte, skal det ske på et sagligt og korrekt grundlag.

 Jeg synes, det er ærgerligt, at et godt vælgermøde kommer til at stå i skyggen af en overskrift, der ikke er retvisende for vores holdning. Jeg ser gerne konkurrence fra autocamperpladser. Der er så afgjort en plads i markedet for dem.  Det er, efter min opfattelse, bare ikke kommunerne, der skal drive dem.

 Venlig hilsen | Mit freundlichen Grüßen | Sincerely

Peder Schau Kristensen, Henne Strand Camping”