vejle, landevejens lystsejlere, campervenner

Autocamperklubben Campervenner besøger i weekenden 6.-8. april 2018 Vejle, hvor klubben i samarbejde med Vejle Kommune afholder kombineret medlemstræf og generalforsamling på Rosborg Gymnasium. Det forventes, at der deltager cirka 80-100 autocampere, som vil benytte bl.a. Cirkuspladsen som parkeringsplads til parkering.

Træf kombineret med åben camper-arrangement
I forbindelse med træffet vil der blive afholdt et åben camper arrangement lørdag d. 7. april kl. 10.00 – 12.00, hvor interesserede har mulighed for komme og få en god autocampersnak med klubmedlemmerne samt se de forskellige modeller og indretninger, der er på en moderne autocamper. De autocampere, der lukker dørene op, flager og byder velkommen til alle interesserede. Der vil i samme tidsrum også være repræsentanter og turistguider fra Visit Vejle og Autocamperrådet til stede.

Tidligere Byrådsmedlem, Christa Laursen har skabt denne mulighed i samarbejde med Vejle Kommune og autocamperfolket.

Lokal politiker arbejder for landevejens lystsejlere
Christa Laursen har i tæt samarbejde med en lokal autoritet på området, John Ipsen, været meget inspireret af den vækst, der i øjeblikket er i salget af autocampere i hele Europa, og Christa skubber stadigvæk på dette tiltag rent politisk. Hun arbejder energisk på at få etableret en bynær plads til disse “Landevejens lystsejlere”, som hun kalder dem.

Christa Laursen har haft møde med både den tidligere og nuværende borgmester. Christa håber på, at Vejle Kommune kan blande sig i kampen om denne voksende form for moderne turisme, hvilket også var hendes afslutningsreplik til byrådskolleger, borgmester og forvaltning. ”Vejle Kommune har midler til etablering af en autocamperplads, og gevinsten hurtigt vise sig”, tilføjer Christa Laursen.

Autocamperturister skal ikke bare se Vejle fra en bro
Handelslivet i Vejle vil hurtigt kunne mærke et sådant tiltag, som hun siger: ”Autocamperne skal ikke blot kigge på Vejle by fra broen. De skal ned i centrum, mærke og gøre brug af det, Vejle byder på såsom strøg, skove, strande, parker, fjord, restauranter, butikker og hygge, og de skal føle sig velkomne. Som der stod i et tysk autocamper magasin for et par år siden om Vejle – Den lille by med den store udstråling.

I Danmark er der ca. 12.000 autocampere. I Tyskland er der ca. 500.000 autocampere, og i hele Europa nærmer vi os 2 millioner. Der er store muligheder for at tiltrække autocampere. Autocamperturister ønsker at opholde sig bynært.

Autocamperpladser giver mange fordele
Med få midler kan man skabe en stor omsætningsforøgelse, idet folk med autocampere gerne bruger penge og ikke er specielt krævende. ”Med en god plads, hvor man har mulighed for spildevands- og toilettømning, påfyldning af frisk ferskvand samt bortskaffelse af affald, og som er tilgængelig døgnet rundt, kan man tiltrække disse mobile turister og dermed skabe omsætning og arbejdspladser til gavn for lokalsamfundet” påpeger formanden for Campervenner, Finn Knudsen, der glæder sig til besøget i Vejle.

”Vejle har seks autocamperpladser på Vejle Havn, men i byggerod og andet er det ikke helt optimalt. Autocamperturister kører videre til Juelsminde eller sydover, hvor tilbuddene vokser med raketfart, derfor bør Vejle være med på den bølge, som er i gang”, slutter Christa Laursen.

Kontaktpersoner:
Finn Knudsen, formand for Campervenner tlf. 2642 09832
Christa Laursen, koordinator/arrangør tlf. 2218 7000
John Ipsen, arrangør tlf. 2066 2584

Link:
Visit Vejle
Campervenner
Vejle Kommune
Deltager program