Hjem Autocamper lov nyt Slut med kravet om 4 sovepladser i din autocamper

Slut med kravet om 4 sovepladser i din autocamper

9311
L18 vedtaget, sovepladser, karsten lauritsen

Skatteminister, Karsten Lauritzen fik i dag vedtaget et lovforslag om, at kravet om 4 sovepladser i en autocamper ændres til 2 sovepladser fra 1. januar 2018.

Der har i dag 5. december 2017 været 3. behandling af et lovforslag om, at det ikke længere skulle være et krav, at der i en autocamper skulle kunne etableres 4 sovepladser. Og heldigvis så valgte 100 af Folketingets medlemmer at stemme for. De partier, der støttede forslaget var S, DF, V, LA. ALT, RV, SF, KF. Imod lovforslaget stemte 10 personer, som udover Carsten Bach (LA), alle er medlemmer af Enhedslisten.

Hvilken betydning har afstemningen for dig?
Tidligere var det sådan, at hvis et køretøj skulle kunne kaldes for en autocamper og dermed kunne opnå en afgift på 60% af det beløb, der oversteg 12.100kr, skulle autocamperen med en egenvægt over 2 tons være konstrueret og indrettet til beboelse og ophold med mindst 4 sovepladser. Dette er nu ændret til 2 sovepladser. Der er naturligvis stadig krav om passende loftshøjde, køkkenarrangement med vand- og spildevandstank og så videre. Køretøjet skal også fortsat være forsynet med vinduer og indvendig beklædning, men du slipper altså for at skulle medbringe unødvendigt meget udstyr, som skulle godtgøre, at det i din autocamper var muligt at kunne rede op til 4 sovepladser.

Stor sejr for autocamperbrugere
Der har været kæmpet for en ændring af de tidligere gældende regler fra mange sider, og det er derfor en stor sejr for mange interessenter indenfor autocamperbranchen, at Folketinget i dag vedtog det stillede forslag, så det får virkning fra 1. januar 2018. Der er i det hele taget meget at glæde sig over, når man er autocamperbruger i Danmark med en nedsættelse af registreringsafgiften, en transportminister der arbejder på ændring af kørekortreglerne i EU, og nu altså dagens vedtagne lovforslag. Så det er bare med at komme på hjul og komme ud og nyde livet som autocamperbruger.

Loven om kravet fra 4 til 2 sovepladser gælder også for autocampere registreret før 1. januar 2018.

Link:
Forslaget L 18
Sagsforløb ft.dk