Hjem Autocamperplads nyt Spændende nyt for autocamperbrugere i Herning Kommunes lokalplan

Spændende nyt for autocamperbrugere i Herning Kommunes lokalplan

6053

Herning er en af de kommuner, der tænker visionært, når det kommer til autocampere. Det fremgår i hvert fald af den seneste lokalplan fra Herning Kommune, at man i forbindelse med at området omkring Teglvænget skal udlægges til offentlige formål vil oprette autocamperplads i området, hvor der tidligere har ligget en misligholdt, kommunalt ejet campingplads.

Udnyttelse af tidligere campingpladser
Det ses mange steder, ikke bare i Danmark, men også i resten af Europa, at tidligere campingpladser med succes omdannes til autocamperpladser. Det er derfor et godt initiativ, Herning Kommune har taget, og det bliver spændende at følge dette initiativ i den kommende tid.

Lidt malurt i bægeret
Som det også sker mange andre steder, så er der også lidt malurt i bægeret. Byrådskandidat for Socialdemokratiet til det forestående kommunalvalg, Per Nielsen, har i ugens løb udtryk undren over kommunens beslutning i et læserbrev i Herning Folkeblad.

Byrådskandidat for Socialdemokratiet imod ny autocamperplads
Per Nielsen bruger lige frem udtryk som, ”jeg er mundlam”. Samtidig udtrykker han undren over, at man nedlægger en – som han selv skriver – misligholdt kommunalt ejet campingplads – som han giver udtryk for burde være bevaret, hvorefter han bruger udtryk som ”mangel på kreativitet og realitetssans” om, at man i stedet vil oprette en autocamperplads. Per Nielsens argumenter er bl.a. at det vil gøre skade på et område, som er hjemsted for to lokale fodboldklubber. Og at det vil få katastrofale følger for naturen omkring den gamle teglværkssø. Dette kan man godt undre sig over, da der jo tidligere netop har været campingplads, og der allerede bruges plads på fodboldbaner og så videre. Desuden udtrykker Per Nielsen, at det bliver et mareridt for fodboldklubberne, hvis der oprettes en autocamperplads. Man kan kun undre sig over, at en lokalpolitikker der stiller op til det forestående kommunalvalg, bruger den slags udokumenterede argumenter i forhold til en allerede gennemarbejdet lokalplan for Herning Kommune.

Link:
Læserbrev Herning folkeblad
Lokalplan nr. 14.BL2.1
Billede: Luftfoto fra vilkårligt sted i Herning