Hjem Autocamper lov nyt ACR opdatering af forslag til Folketinget

ACR opdatering af forslag til Folketinget

2599

AutoCamperRådet har i de sidste måneder indsendt flere forslag, der skal gøre det væsentlig lettere at være dansker, også når man ejer en autocamper eller planlægger at købe en. Vi har fået tilbagemeldinger om at vi har indsendt veldokumenterede forslag, og det er vi naturligvis meget godt tilfreds med.

Autocamper registreringsafgift

ACR har den 22. august 2017 indsendt forslag vedrørene ændring af registreringsafgift for autocampere.

Henvendelsen er omdelt til udvalgets medlemmer, så de har mulighed for at gøre sig bekendt med den. Henvendelsen er omdelt som et offentligt bilag i udvalget og kan læses på Folketingets hjemmeside (www.ft.dk), jf. SAU alm. del – bilag 257.

Forslagene er ligeledes tilsendt Skatteminister Karsten Lauritzen og Liberal Alliance.

Vi har ikke kun fokuseret på afgift størrelsen og beregningsformlen på registrerings-afgiften, men også gennemskueligheden ved beregningen af registreringsafgiften.

Sæsonnummerplader.

ACR indsendte den 13. marts, 2017 et forslag om sæson nummerplader. Nu har vi den 17. august, 2017 igen sendt en skrivelse til ministeren, for at høre om mulighederne for at for indført en model for Danmark.

AutoCamperRådet ønsker nu at få oplyst, om Ministeren, ud fra resultatet af undersøgelsen der skulle være færdig inden sommerferien, kan forvente, at der arbejdes videre på en løsning med muligheden for sæson- eller tidsafmeldelse under en eller anden form, således at de 58% dansk indregistrerede autocampere, der har ytret ønske om det, kan afmelde deres i autocamper i en periode af året, uden at skulle forny deres nummerplader, hvert år ?

ACR afventer svar fra Ministeren, og står til rådighed for det videre arbejde, med at finde en god løsning.

Ændring af krav fra 4 til 2 sovepladser i autocampere

Dette krav blev til et forslag fra Skatteminister Karsten Lauritzen, hvor høringsindsigelserne sluttede den 14. august uden rettidige høringssvar.

Forslaget om, at kravet om egentlige sovepladser for mindst fire personer i campingbiler ændres, så der i stedet fremover er krav om egentlige sovepladser for mindst to personer, vurderes at medføre en økonomisk og administrativ lettelse for erhvervslivet, da det vurderes, at nogle campingbiler i dag indrettes med henblik på afgiftsberigtigelsen frem for med henblik på at opfylde det faktiske behov. https://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/60785

Senere på måneden melder vi ud om ACR´s hidtidige mest ambitiøse forslag, til Folketinget.