Hjem Nyheder Campingpladserne skal kende deres besøgelsestid

Campingpladserne skal kende deres besøgelsestid

22

I søndagsudgave af Nordjyske kunne man læse en artikel med overskriften: »Råb om hjælp: »Autocamperne slår branchen ihjel«. I AutoCamperRådet (ACR) er vi langt fra sikker på, at alle campingpladsejere deler de synspunkter campingpladsejerene her den artiklen bringer til torvs.
Nu er Horesta ikke den eneste organisation for campingpladser, hvad siger de andre?
Indenfor de sidste år har en lang række campingpladser taget udfordringen op og er i fuld gang med at tilpasse sig det nye marked – autocamperturismen.
At efterlyse lovgivning fra Folketinget, der skal tvinge autocamperturister ind på campingpladser, vil være en lovgivning uden fortilfælde. Nemlig at give en erhvervsgruppe monopol.

Som erhvervsdrivende i et frit marked, må man se på, hvad kundegruppen efterspørger. Autocamperturister efterspørger en plads med fast underlag, gerne bynær, åbent 24/7, helårsåbent, evt. med mulighed for vand, el og tømning. Kan campingpladsejerene i artiklen nikke ja til alle de ønsker? Eller vil de trække deres nuværende tilbud ned over alle autocamperturister?

ACR vil opfordre campingpladserne til at tager tråden op og forsøger at tilpasse sig et ændret marked, i stedet for at forlange kunden skal handle i deres butik. I øvrigt er det en kommunal opgave, at skabe gode rammer for turister til gavn for en bred vifte af handelslivet og kulturtilbuddene i kommunen.
På AutoCamperRådets vegne
Hans Henry Bækvang (Formand) og Ebbe Lilliendal (Bestyrelsesmedlem)