Hjem Artikel arkiv OmrådeAmbassadørernes første træf i Odense

OmrådeAmbassadørernes første træf i Odense

1568

AutoCamperRådets planlagte træf for OmrådeAmbassadørerne i Odense forleden var særdeles givende, det på trods af at kun 1/3 af rådets OmrådeAmbassadører deltog i mødet med ACRs bestyrelse.
På mødet i Odense deltog også et par nye ambassadører. Og særligt for dem var det nok vigtigt at blive orienteret om, hvordan en ambassadørs rolle er i forhold til det område, hvor ambassadøren er udpeget til at være ACR-bestyrelsens øjne og ører.
Rådsmedlem Gert Melchiorsen havde planlagt mødet, og han bød velkommen til træffet for OmrådeAmbassadørerne. Herefter var der en præsentationsrunde, hvor ambassadørerne fortalte lidt om dem selv, hvor mange år de havde kørt AC, og hvad deres udfordringer havde været i deres lokale område. Og også i hvilke kommuner de havde haft succes med at få etableret autocamperpladser til de besøgende autocamperturister.
Ebbe Lilliendal orienterede om Middelfarts-området, hvor man arbejdede med projekt ”Autocampere i balance”, og hvor hans kompetence var blevet brugt konstruktivt af kommunens teknikere og politikere. Han havde også arbejdet med AC-problematikken i Nyborg, hvor udfordringen primært havde været, at man pegede på campingpladser som det bedste tilbud til AC-er som har brug for overnatning.
Niels Jørgen Christensen fortalte, om hans arbejde med at få etableret en større autocamperplads i Varde-området.
Keld Olsen, ny OmrådeAmbassadør for Århus-området, gjorde opmærksom på, at der i ”pastoratet” var et stort potentiale for autocamperpladser. Han mente, at nøgleordet overfor beslutningstagerne var ”sæsonudjævning”. Og selv om han erkendte, at der her var lang vej til etablering af tilstrækkelig mange egnede autocamperpladser, glædede han sig over at processen nu var i gang.

Knud Christoffersen fortalte om, at det i hans område var lykkedes at få etableret mange pladser på Kastrup Lystbådehavn, hvor der ind imellem havde overnattet mere end 50 AC’er, selv om prisen for pladsen her var 200 kr./overnatning. Også i Køge Marina havde han mødt en positiv holdning til at etablere autocamperpladser.
OmrådeAmbassadør for Aalborg-området, Jens Erik Christensen mente, at der var mange steder i hans område, var muligt at etablere AC-pladser. Han havde bl.a. været med til at åbne en plads i Egense.

Ambassadørerne er ACRs hjerteblod
Autocamperrådet var på træffet repræsenteret ved bestyrelsesmedlemmerne Anne-Vibeke Isaksen, Hans Bækvang, Helmut Madsen, Gert Melchiorsen og Jørgen Nielsen.
Rådets formand, Hans Bækvang, orienterede om status på ACRs indsatser pt. Han fortalte, hvordan ACR havde deltaget i en høring på Christiansborg om, hvordan man kunne styrke landdistrikterne med bl.a. med autocamperturismen.
ACR havde også haft foretræde for Folketingets Transportudvalg, og her redegjort for autocamperfolkets ønske om, at kørekortsdirektivet for B-kørekortet blev justeret til at måtte føre biler med en totalvægt på 4250 kg. Noget som udvalgsmedlemmerne ikke kunne bifalde, med mindre det drejede sig om biler, der blev fremdrevet med alternative fremdriftsmidler (læs: el).
– Sommeren i år har ellers stort set været præget af de samme pressemæssige udfordringer som de sidste par år. Og vi har i år gentagne gange overfor offentligheden henvist til vores pjece om ”Moral og Etik”.

– Problemet for os er, at vores AC’er er meget synlige i landskabet. Åbenbart især på Vestkysten, siger Hans Bækvang.

Formanden fastslog at ACRs styrke – og også OmrådeAmbassadørerne – er at være konstruktiv i samarbejdet med lokalsamfundet, organisationer og kommuner. Også selvom nogle af kommunerne synes at være lidt besværlige, sagde han.
– Jeg er meget imponeret over vores ambassadører. De er godt klædt på og mentalt forberedt på opgaven. Jeg oplever en positiv stemning og masser af gåpåmod fra dem, konstaterede Hans Bækvang.

OmrådeAmbassadørernes opgave er overordnet set at tilbyde sig med rådgivning, når og hvis kommunale myndigheder og andre ønsker at skabe bedre forhold for AC’er.

Brainstorm med idéer
OmrådeAmbassadørerne og rådsmedlemmer blev herefter sat til brainstorme om forslag til, hvordan AutoCamperRådets beredskab kunne forbedres, hvornår, hvis og hvordan der skulle reageres, når autocamperfolket var udsat for det, man kalder en shitstorm i medierne.
Og der var fleres spændende idéer fra grupperne. Her blev der bl.a. kastet et forslag om, at rådets hjemmeside skulle have en side med ACRs holdninger, og at rådet havde en fast presseansvarlig med vagtplan.

Der var mange andre gode forslag fra grupperne, og ACRs bestyrelse vil drøfte disse på kommende bestyrelsesmøder, lovede formanden.
En kampagne, hvordan ACR med en let forståelig forskel på begreberne ”parkering” og ”camping”, blev drøftet. Der var enighed om, at flyeren til denne kampagne skulle ud til de sammen modtagere, som havde sagt ja tak til ACs flyer Moral og Etik . Ordet ”Fricamping” blev her også drøftet, og der var enighed om, at uanset hvordan autocamperne camperede – på stellplatzer, campingpladser, autocamperpladser og fricampering – bør autocamperturisterne følge anbefalingerne fra ACs Moral og Etik. Parkering/Camping-flyeren skal nu justeres på baggrund af drøftelserne på ambassadørtræffet, og vil formentlig være klar til omdeling på Autocampershow Fredericia den 3.-5. nov. 

Vidensdeling
OmrådeAmbassadørerne var enige om, at fællestræffet med dem og ACRs bestyrelse skulle gentages. Gerne én gang årligt eller efter behov. For ambassadørerne var mødet en mulighed for at erfaringsudveksle, hvilket i øvrigt også foregår på den lukkede Facebook-gruppe for ambassadørerne.
Evalueringen af træffet foregår digitalt og bliver nu bearbejdet via Google Analytik og vil herefter blive drøftet på det kommende ACR-bestyrelsesmøde den 3. nov.
– Jeg kan allerede nu fastslå, at et træf som dette giver fuld værdi for pengene. Og jeg er med på, at vi skal have et træf for vores autocamperambassadører årligt.
– Tak for jeres engagement, som er meget værd for ACR og for autocamperfolket generelt, sagde Hans Bækvang.