Hjem Handling og visioner “Respekter budskabet – mere end skiltet”

“Respekter budskabet – mere end skiltet”

27
generalforsamling autocamperrådet

Hvis du møder et af disse skilte:

….hvad gør du så?

Læs her nogle råd, som AutoCamperRådet gerne vil bede dig efterleve.

Respekt for lodsejeren
Man skal altid respektere et skilt, der udtrykker et ønske om at køre et andet sted hen, uanset om man mener, at det er opsat ulovligt. Nogle mener, at hvis man finder skiltet ulovligt anbragt, behøver man ikke respektere det, og man kan derfor parkere, raste eller overnatte, som man vil. Men hvem har egentlig lyst til at være gæst et sted, hvor man faktisk ikke er velkommen?
Uanset hvordan man færdes i det offentlige rum, er det altid chaufførens ansvar at efterleve færdselsloven, og dermed også de skilte og anvisninger, der måtte være.
AutoCamperRådet (ACR) opfordrer alle autocamperturister til også at tage det moralske ansvar alvorligt. Læs skiltets budskab og bevæg dig i den retning, det peger.
I debatten på sociale medier og i interessefællesskaber opfordres der ofte til at tage diskussionen op med lodsejeren, hvis man mener, at skilte er opsat ulovligt. Den debat holder ACR sig helt ude af. Faktisk er det juridiske af langt mindre betydning end det moralske, når ACR giver gode råd, så vi kan finde en god balance mellem autocamperturisme og de lokale forhold.

Lovligt eller ulovligt?
Efterlev skiltets budskab i stedet for at forsøge at afgøre, om det er lovligt anbragt. Kør et andet sted hen, hvis skiltet beder dig om det.